用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 請問九龍塘宣道second in幾時會有結果?
樓主: fymamycy
go

請問九龍塘宣道second in幾時會有結果? [複製鏈接]

ooyanoo 發表於 15-6-24 12:18
no call too....7月6日疊埋心水交自己學校大訂了
了結都是一件好事.

今天有冇人收到call?

好似都冇乜call過人

回覆:請問九龍塘宣道second in幾時會有結果?

剛打電話問左已經call左大部分waiting, 大部分即暫時call哂啦,除非有人再decline offer, 可以叠埋心水唔駛等了

回覆 AngusPakYau 的帖子

多謝你提供資訉,希望大家找到合適的學校

私小流動性高, 始終要交學費,如果有心入,可能有人hold 位,到八月都會有机會。

回覆:juliso 的帖子

同意丫,我小朋友今年宣小升小2,上午到9月1,2號都仲有新同學返學。其實校長都話 call 到8月尾都有機會。

引用:同意丫,我小朋友今年宣小升小2,上午到9月

原帖由 Christineblue 於 15-06-26 發表
同意丫,我小朋友今年宣小升小2,上午到9月1,2號都仲有新同學返學。其實校長都話 call 到8月尾都有機會。

...
點解有d家長要hold 位hold到8月最後一日先肯決定放位。

引用:剛打電話問左已經call左大部分waiting,+大

原帖由 AngusPakYau 於 15-06-25 發表
剛打電話問左已經call左大部分waiting, 大部分即暫時call哂啦,除非有人再decline offer, 可以叠埋心水唔駛 ...
真的有很多人還未想清楚hold了幾間, 再等等可能有機會

Sasa135 發表於 15-6-26 09:20
點解有d家長要hold 位hold到8月最後一日先肯決定放位。
唔係Hold到8月最後一日, 上年我朋友個仔間學校開學第二個星期仲有新同學
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:原帖由+Christineblue+於+15-06-26+

原帖由 Sasa135 於 15-06-26 發表
開學頭2星期仍在變,舊年我太心急整名貼,結果月底學號又不同了

宣小有暑期適應班, 真係有人為左暑期班, 讀完先退學.

其實真的不應該,學校應該定左七月前只可以註冊一間學校,留比有需要的人

咁會打亂人計劃,算啦!實在太困擾,小朋友又要心理適應,下星期自己學校會交大訂、買書買校服,唔再諗有冇call啦,enjoy下呢個幼稚園最後嘅暑假好過

打算七月底前,仍未有call,之後就算有,都唔考慮,準備安排開學既事罷了,等人退位,難以預計何時輪到!

2kidspa 發表於 15-6-26 12:56

宣小有暑期適應班, 真係有人為左暑期班, 讀完先退學.

唔知係咪因為呢個原因,黃大仙某私小將小一先修班由原定的六月中延期至
八月下旬。(去年EK有家長出帖講因為為了上小一先修班,有其他位都照
交大訂,讀完個班九月先慢慢退學云云。)

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

我曾聽聞過有家長會試學,既9月返學頭幾天返唔同學校,先再決定讀邊間😓

引用:打算七月底前,仍未有call,之後就算有,都唔

原帖由 Wildfirebee 於 15-06-27 發表
打算七月底前,仍未有call,之後就算有,都唔考慮,準備安排開學既事罷了,等人退位,難以預計何時輪到! ...
冇錯,咁等法好難計劃

我都有朋友明知唔讀,都返晒成個KTS小一適應班

‹ 上一主題|下一主題