用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SPK,有無人收到waiting call?
go

SPK,有無人收到waiting call? [複製鏈接]

如題
   4    0    0    0

引用:如題

原帖由 Bernicesandy 於 15-06-14 發表
如題
傳聞上星期六有一位候補生的家長在 lunch time 收到SPK電話,學校要求 2nd interview, 但今次是見家長。 不知道信息之可信性。

上月底簡介會PM 班有一位家長無出席, 所以肯定有一個位, 但男生定女生就吾知道了

回覆:SPK,有無人收到waiting call?

另一版話有男仔收到 waiting offer,不用再 interview 直接有 offer

引用:另一版話有男仔收到+waiting+offer,不用再

原帖由 Jenniferleeww 於 15-06-15 發表
另一版話有男仔收到 waiting offer,不用再 interview 直接有 offer
Hee Hee....雙重標準。

回覆:SPK,有無人收到waiting call

曾經waiting 變有offer 的人説, 那其實不是   interview, 只是請父母來見一見, 問你接唔接受 offer.

引用:曾經waiting+變有offer+的人説,+那其實不是

原帖由 雲牛 於 15-06-15 發表
曾經waiting 變有offer 的人説, 那其實不是   interview, 只是請父母來見一見, 問你接唔接受 offer.

...
真的有waiting變offer?  我諗唔到點解會唔take SPK..... 男仔?

即係唔知重繼唔續等好呢? 要安排買新校服了

好似有舊post講過有家長試過8月先收到call都決定讀, 另一間買晒校服書本都退學。咁到時真係睇你係咪好想讀。

醒目開學勳章 貢獻勳章

我知道嘅,早兩年同今日放棄嘅都係男仔
早兩三年嗰位係twins,龍鳳胎,兩個都有高主教同SPK offer
最後阿女去SPK,阿仔就去高主教

今年呢個...我都係响朋友度8返嚟,都應該係男仔
恐龍家

回覆:小曳人 的帖子

引用:有女仔放棄。不要灰心 +

原帖由 berabbit 於 15-06-16 發表
有女仔放棄。不要灰心
呢幾日放位嗎?

引用:Quote:原帖由+berabbit+於+15-06-16+發表有

thanks for your info,希望佢可以盡快放啦。

如果真係好心儀既學校收, 就算之前交左錢買晒野都會放棄, 始終學校幾時call控制唔到, 迫住side左都無辦法

都有女仔放棄嘅, 例如聖心的、培正的, 後者確保升小一

回覆 berabbit 的帖子

如果佢一定放, 又何必註冊呢?

引用:回覆+berabbit+的帖子 如果佢一定放,+又何

引用:Quote:原帖由+nicoleleelee+於+15-06-17+發

打去問過未call waiting 喎,要六月尾才開始call.

‹ 上一主題|下一主題