用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 將軍澳天主教小學 想問問95 網的將軍澳家長,好像冇人放將天在首三志願? ...
go

想問問95 網的將軍澳家長,好像冇人放將天在首三志願?

好像今年冇人放將天在首三志願?
我想問問為什麼大家?以前將天小學係非常大熱的

outbind://123-000000007888A3DB52BB5E45A542D79211CD2B19C4722600/http://www.babyfashionkingdom.com/user/Image/slanime4.gif

引用:好像今年冇人放將天在首三志願?我想問問為

原帖由 WinkyLee 於 15-06-11 發表
...
點會冇,唔放乙一都冇機會

我囡囡同校暫時知道有4個乙一中將天...

lai_tat 發表於 15-6-11 16:19
我囡囡同校暫時知道有4個乙一中將天...
都多喎

係, 同學仔今年嘅派位成績算係好好...  

WinkyLee 發表於 15-6-11 15:57
...
首三志願?你唔放第一都唔会有機

除了將天,今年95區還有那裏學校是熱門?好似今年少人講及揀馮晴,是不是它有什麼問題?

反而見今年多人揀信義、田家炳、王余家潔、聖當德肋……它們是否比馮睛好呢?

kming 發表於 15-6-11 19:56
除了將天,今年95區還有那裏學校是熱門?好似今年少人講及揀馮晴,是不是它有什麼問題?

反而見今年多人揀 ...

唔會啦!我覺得多左家長 PLAY SAFE,  信義、田家炳、王余家潔、聖當德肋 好似乙一大機會入到!

kming 發表於 15-6-11 19:56

反而見今年多人揀 ...
我意思就係話見今年多人選信義、田家炳、王余家潔、聖當德肋, 明道, 將循......,

反而將天, 黃永樹和馮晴好似少左好多人選咁?

而我就係甲乙一都係將天, 所以幸運地入左.  

就係覺得奇怪, 因未放塝時不知大家排位, 但出結果見無咩人選上述大熱, 係唔係怕太谷小朋友, 所以選擇輕鬆愉快的學校.

outbind://123-000000007888A3DB52BB5E45A542D79211CD2B19C4722600/http://www.babyfashionkingdom.com/user/Image/slanime4.gif

回覆:WinkyLee 的帖子

我覺得家長係保守咗,但都多人擺。同學仔乙1放黃永樹唔入……

有D怕放大熱嘅話,抽唔到乙一就唔知派咗去邊,直接乙一放田小。

回覆:想問問95 網的將軍澳家長,好像冇人放將天在首三志願?

我細女間幼稚園近呢兩年,好多人入東華三院。
到我細女而家k2,同細女同學家長傾選校問題時,佢地偏向選宣基,將循,黃永書話題等,佢地仲約埋一齊去參觀小學,但佢地從來都冇傾將天呢間小學,連去呢間學校聽選校的抉擇都冇唸個去聽。。