用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 書展又到啦, 您有咩心水買咩書/雜誌呢?
樓主: 小時了了
go

書展又到啦, 您有咩心水買咩書/雜誌呢?   [複製鏈接]

hidy88 發表於 15-7-21 08:36
請問有冇網上訂購,冇時間去書展

請問有冇網上訂購 ------ 有, 您可以直接係台灣小天下 http://www.gkids.com.tw/; 香港讀書人http://www.readersbookshop.com.hk

醒目開學勳章

小時了了 發表於 15-7-21 10:00
請問修鍊系列在那個攤位有得賣? -------- 三樓兒童天地 3D-D32 讀書人

https://www.facebook.com/readers ...
修鍊系列一套3 本. 上星期五見到都係得幾套剩, 本來諗行多幾檔或等今天LAST DAY 買.
不過由於剩得唔多, 同行到好累, 唔理平貴, 都係買咗先.

$360 一套 8 折, 有點貴.

小小地球人 有冇人訂了?

PY-Sing 發表於 15-7-21 10:20
修鍊系列一套3 本. 上星期五見到都係得幾套剩, 本來諗行多幾檔或等今天LAST DAY 買.
不過由於剩得唔多, 同行到好累, 唔理平貴, 都係買咗先.

$360 一套 8 折, 有點貴.

修鍊係貴架! 我係大眾書局買金庸大字版神鵬俠女一套7冊(唔記得6冊定7冊)都係二百幾蚊咋

我 5月時係阿女小學家長日嘅書攤時買修鍊 I, 個陣時讀書人老細係咁 sales 我本書好好睇, 又話每個小朋友一開始打開睇都會好鍾意睇, 佢寫包單咁講. 個時我見本書黑漆漆, 好嚇人, 好似鬼書咁, 又將近成百蚊本咁貴, 我都唔係好願買, 因為真係好驚浪費錢阿女唔鍾意及唔肯睇. 事實往往出乎意料, 返到屋企, 阿女自己係咁多本新買嘅書中就攞呢本出來睇, 一睇就真係不斷追喇! 阿女自己要求要係書展一定要買晒全套啊!

回覆:小時了了 的帖子

Thx

小曳人 發表於 15-7-20 14:43
續訂無乜好處,只係多送兩期新嘅,買多兩句就話:你要嘅咪攞幾本舊架囉!
...
如果覺得態度唔好我會去第二間訂,今年未來兒童好多好多好多檔有得訂,不過上年訂左兩年,今年冇問
當然送野唔係必然,但態度好重要,禮貌地解釋我就冇乜所謂

小曳人  嗰時俾咗錢喇!以後唔去新雅訂!  發表於 15-7-21 13:46
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

引用:+本帖最後由+小時了了+於+15-7-21+10:58+編

原帖由 小時了了 於 15-07-21 發表
我前年買修煉,放左在書架兩年D細路碰也不碰,今個暑假細仔幾日看完! 而家買埋前傳等呀仔煲

小時了了    發表於 15-7-21 12:19

木棉樹好我也買了一堆孫幼軍 x 2 阿仔至愛

aminafy 發表於 15-7-20 13:41
未來兒童 $990/一年,送2本過期+4本書
我喺讀書人訂,一本過期都無送 !!!

小曳人  下次唔好幫襯佢!  發表於 15-7-21 13:47

Cherishvalue 發表於 15-7-21 12:08
我前年買修煉,放左在書架兩年D細路碰也不碰,今個暑假細仔幾日看完! 而家買埋前傳等呀仔煲

...
呢個就係點解圖書館有既書都要買既原因
Learning to Read, Reading to Learn.

sbux 發表於 15-7-21 13:06
我喺讀書人訂,一本過期都無送 !!!
你咁慘???

我之前未來兒童响新雅訂, 送咗好多嘢, 又有舊雜誌, 又有一套書。只係收多咗我錢而已。

今年, 我响讀書人訂康軒雜誌, 送咗成袋嘢, 又有小手工添。可能讀書人無未來兒童promotor, 所以乜都無得送。好慘。

不如大家講下訂未來兒童/少年既情況,睇下邊間最優惠,下年幫襯

[上年] 係南亞圖書訂左兩年未來兒童,送六個月+兩本舊未來兒童+一本舊未來少年+八本故事奇想樹 [/上年]

我今年在 (    ??    ) 訂左未來少年一年, $千頭,  有2本舊未來少年 + 一本家庭雜誌 + 2本科普書 , 以前冇訂過, 唔知扺不扺,  感覺都OK, 叫有野送.  

我唔記得邊間, 行過在路邊, 記得佢說是台灣來, 一年一次書展之類.

本來佢推未來兒童, 不過我覺得少年好似阿仔會like topics. 大個少.
------------------------------------------------------------------
我另訂左  SCMP post it , 幾百一年, 有travel case 送, 好似都幾好.  

回覆:HaYi 的帖子

我續訂未來兒童一年,送8本故事書,一本未來少年,六期未來家庭,$990, 小樹苗檔的小天下promoter

daddyday  我最後一天續訂,佢話送完書了,只有未來family 送  發表於 15-7-22 11:12
HaYi  哇, 好多野送!!  發表於 15-7-22 09:58
MASAYA  續訂一年送咁多   發表於 15-7-21 19:16

引用:一年一度書展7月又開始,+您地有心水買咩書/

原帖由 小時了了 於 15-06-11 發表
一年一度書展7月又開始, 您地有心水買咩書/雜誌呢? http://hkbookfair.hktdc.com/tc/About_Exhibitors.aspx ...
推介小兵快樂讀本,內容有趣,很有意思,適合初小閲讀!

引用:我續訂未來兒童一年,送8本故事書,一本未

原帖由 mylee6 於 15-07-21 發表
我續訂未來兒童一年,送8本故事書,一本未來少年,六期未來家庭,$990, 小樹苗檔的小天下promoter

...
呢間好抵喎

引用:Quote:原帖由+小時了了+於+15-06-11+發表一

原帖由 mici 於 15-07-21 發表
推介小兵快樂讀本,內容有趣,很有意思,適合初小閲讀!
唉…叫阿仔揀,我又推介吓,仔都係一本都無揀,只揀咗2本漫畫名人堂

‹ 上一主題|下一主題