用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 龍細b,計劃2016做超大b的入!
樓主: janlemon
go

龍細b,計劃2016做超大b的入! [複製鏈接]

引用:我大仔升小二,係十二月細b,佢讀幼稚園時我

原帖由 NANAAU 於 15-08-25 發表
我大仔升小二,係十二月細b,佢讀幼稚園時我無諗過同佢repeat,學術上完全跟得上,係自理能力較弱,但無影響 ...
到細女龍10月尾b,黎緊開學k1,我會同佢試考龍校k1,唔得就算,繼續讀原校,除非係佢自己跟唔上,我唔會同佢repeat一年做大b.👈🏻試考龍校k1,即係repeat?

Cheesepop 發表於 15-9-3 23:06
大B亦可在k2時報小一,有好offer跳返上k3做細B,在ek 見過有類似分享。👈🏻即讀緊k2 考插班k ...

不是考插班,見過的過案是得到小一offer後和讀緊的kg商量後比佢跳一年,我當時都覺得個阿媽好勇。

引用:+本帖最後由+MrBeast+於+15-9-4+06:24+編輯

原帖由 MrBeast 於 15-09-04 發表
即是讀讀吓k2, 考到下年p1, 叫原校立即轉k3? 嘩佢p1係抽定自己考資助私校?如果考到佢小朋友好叻,而呢間學校比佢突然跳班又好彈性喎👍🏻

Cheesepop 發表於 15-9-4 10:19
即是讀讀吓k2, 考到下年p1, 叫原校立即轉k3? 嘩佢p1係抽定自己考資助私校?如果考到佢小朋友好叻,而呢間學 ...
仲係間出名小學,考到亦是小孩能力的肯定。至於kg 跳級,小學都可以跳la, 事在人為姐

Me too

....

回覆:janlemon 的帖子

我女10月頭, 會不會太大?!

佢今年剛開學K1, 我想同佢再報K1

引用:請問各位+in+左邊+d+,有結果未,我站時肥左

原帖由 janlemon 於 15-12-12 發表
請問各位 in 左邊 d ,有結果未,我站時肥左一間………
暫時只收到St Stephen Girls K2 result ~ waiting, 已經好滿足。其他都係before xmas 先出result。

‹ 上一主題|下一主題