用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 觀塘/黃大仙區邊間幼稚園好,有愛心呢? ...
go

觀塘/黃大仙區邊間幼稚園好,有愛心呢?

可能會搬去哩兩區觀塘/新蒲崗,但同時又煩埋學校頭都大埋,請問哩兩區邊間幼稚園好呢?我小朋友今年9月k1,半日或全日都得架!我只想選間小朋友開心上學放學冇壓力學習,日日見到佢笑住放學就得架啦!不求吹谷學術的,最緊要學校老師嬸嬸各人都好有愛心錫小朋友,有耐性教就得架啦!麻煩各位有讀過哩兩區既媽咪,可推介分享下嗎? 另請問哩兩區多唔多雙非兒童同新移民入讀架?謝謝

引用:可能會搬去哩兩區觀塘/新蒲崗,但同時又煩

原帖由 AA1209 於 15-06-09 發表
可能會搬去哩兩區觀塘/新蒲崗,但同時又煩埋學校頭都大埋,請問哩兩區邊間幼稚園好呢?我小朋友今年9月k1, ...
如果係今年9月k1的話,大部分學校應該舊年已開始報名及已完成收生程序! 而家可能冇乜選擇,有位肯收就好去讀了,good luck!

引用:可能會搬去哩兩區觀塘/新蒲崗,但同時又煩

原帖由 AA1209 於 15-06-09 發表
可能會搬去哩兩區觀塘/新蒲崗,但同時又煩埋學校頭都大埋,請問哩兩區邊間幼稚園好呢?我小朋友今年9月k1, ...
我家小女讀聖母幼稚園好開心

回覆:AA1209 的帖子

鑽石山靈糧幼稚園 very good

鑽石山靈糧幼稚園 very good X 2

聖母 同 鑽石山靈糧差唔多,但聖母有學卷
所以選聖母 好過 鑽石山靈糧吧

引用:聖母+同+鑽石山靈糧差唔多,但聖母有學卷所

原帖由 honeyone 於 15-06-24 發表
聖母 同 鑽石山靈糧差唔多,但聖母有學卷
所以選聖母 好過 鑽石山靈糧吧
聖母在學術上也會好一點,而且有小學!所以睇高一線!

引用:Quote:原帖由+honeyone+於+15-06-24+發表聖

原帖由 raymond338hk 於 15-07-12 發表
聖母在學術上也會好一點,而且有小學!所以睇高一線!
朋友囡囡之前N班讀迦南(太子),後來K1為學券轉讀聖母……但讀咗半年發現程度淺,好多已經喺迦南N班教咗……所以急急插班轉校對衡道方方,宜家9月準備直升K3。

觀塘我建議去路德會聖腓力堂幼稚園,我d仔女係個度畢業,幾好架!