用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 浸信會呂明才小學 一呂叩門會問啲咩?有冇jm可以分享下? ...
go

一呂叩門會問啲咩?有冇jm可以分享下?

唔係好揾到之前嘅資料,希望有好心家長可以分享!

一呂能夠叩門, 一定要識人有人推薦, 已經通知你有得扣門嗎?

一呂個校長好現實既, 會先獨自問下個小朋友平時既野, 放假去邊, 學咩野之類, 睇埋你讀邊間幼稚園, 有冇獎狀/證書之類, 就已經對個小朋友心中有數, 跟住會叫埋你一齊傾, 話俾你聽佢間學校入得去既小朋友都好叻, 小朋友會好忙, 唔可以訓晏覺, 如果俾佢睇到你非常用心谷個小朋友, 尤其學野夠特別, 仲要係跟名師學, 機會會比較大.

引用:一呂能夠叩門,+一定要識人有人推薦,+已經通

原帖由 kimib 於 15-07-17 發表
一呂能夠叩門, 一定要識人有人推薦, 已經通知你有得扣門嗎?

一呂個校長好現實既, 會先獨自問下個小朋友平 ...
我仔入咗了,謝

引用:一呂能夠叩門,+一定要識人有人推薦,+已經通

原帖由 kimib 於 15-07-17 發表

一呂個校長好現實既, 會先獨自問下個小朋友平 ...
不過唔識人,只係校友,同冇咩證書。

引用:Quote:原帖由+kimib+於+15-07-17+發表一呂

原帖由 Babyarsene 於 15-07-17 發表
不過唔識人,只係校友,同冇咩證書。
請問你是1-1-1嗎?

引用:Quote:原帖由+Babyarsene+於+15-07-17+發表

原帖由 Ocean419 於 15-08-19 發表
請問你是1-1-1嗎?
不是 110

Babyarsene 發表於 15-11-6 00:27
不是 110
can you share more about the interview please?

引用:Quote:Babyarsene+發表於+15-11-6+00:27+不

原帖由 janicy 於 15-11-09 發表
can you share more about the interview please?
First round is a simple group interviews with the kids, 2nd in is with principal, first is kid with principal, then parents meet her together with the kid. She asked simple questions, nothing really special!

回覆 Babyarsene 的帖子

ok, thanks for sharing!

回覆:一呂叩門會問啲咩?有冇jm可以分享下?

請問不是沙田區,000 是否無機會面試?

引用:請問不是沙田區,000+是否無機會面試? +

原帖由 Apple_Orange_T 於 15-12-02 發表
請問不是沙田區,000 是否無機會面試?
Yes

引用:Quote:原帖由+Apple_Orange_T+於+15-12-02+

原帖由 Babyarsene 於 15-12-02 發表
Yes
對非沙田區人,相信110係最低要求了