用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Kids playhouse鍾sir課程感失望(長篇)
go

Kids playhouse鍾sir課程感失望(長篇) [複製鏈接]

我囡囡現兩歲,在她6個月時已讀過由鍾sir教的pg直止一歲, 但囡囡一直都比較驚阿sir,  所以見她懂得做哂course裏面的動作及指令, 我就同佢轉咗同一間但唔同班(Eng pg),  一轉我囡囡已好enjoy及鍾意 Miss &上課。  

事實上鍾sir的課程係比較train紀律, 規則多些, 而我亦知道鍾sir係好清楚香港學校需要的要求, 希望囡囡可以做到課程裏的指令及要求我相信年底interview都應該唔會有問題。

上咗4堂, 我囡囡差唔多堂堂扭計, 喊, 莫講話學野, 連最基本enjoy 返學都feel 唔到佢有!到第四堂鍾sir話我囡發緊小姐脾氣, 話都未罰佢, 要chok下佢銳氣。 我覺得因為佢就係驚阿sir本人同一開始要與父母分離(課程嘅設計) 先令我囡咁緊張, 兩歲啫, 點解要對小朋友咁嚴呢?! 而且係咪要咁冇彈性嘅教學去對待每個性格都唔一樣嘅小朋友!

之後嘅星期裏我與其中一位Miss(之前曾經教過我囡囡) 提及我的憂慮, 可能佢亦都轉告給鍾sir聽吧(我覺得),  就今日去上鍾sir堂,  佢對我完全冇笑容, 上課做的動作我個囡永遠排最尾先有得做, 當我囡扭計唔做, 佢就好快話"咁算啦",  完全冇鼓勵過我囡去完成, 亦好少叫我囡名字, 大部份用"妳"去代替, 好像完全當我地透明一樣! 完全不被尊重!

好憤怒! 家長向學校反應憂慮及意見, 原來係唔得嘅! 換來係咁不被尊重! 我相信就算老師再有多師資再有勁的學歷也不及一個open-mind接受各方意見,  有愛心, 懂得以學生感受為首要嘅老師吧!

其實我寫咁大篇文章都係好想講千其唔好只睇名校名師師資, 最重要係揾用"心"教學的導師!

anixon    發表於 15-7-15 10:08
   1    0    0    0

而我不知道他是誰.... THE END

引用:我囡囡現兩歲,在她6個月時已讀過由鍾sir教

原帖由 YAN.BABY 於 15-06-08 發表
我囡囡現兩歲,在她6個月時已讀過由鍾sir教的pg直止一歲, 但囡囡一直都比較驚阿sir,  所以見她懂得做哂cou ...
不嬲知,所以我吾會找太出名多人的,因為太受歡迎大忙好多愈來愈冇心做,又會揀人教

回覆:Kids playhouse鍾sir課程感失望(長篇)

Who is 鍾sir?

BK 嘅論壇讚到佢天上有地下無.
我都係因為咁join咗, 完全唔掂, 無愛心.
不過呢度太多人吹捧, 所以都係

anixon    發表於 15-7-15 10:09

引用:BK+嘅論壇讚到佢天上有地下無.我都係因為咁

原帖由 chilungmail 於 15-06-09 發表
不過呢度太多人吹捧, 所以都係 :qu ...
Same, paied 4 lessons, attended 2 lessons, give up, no missing even not go

回覆:964000 的帖子

而且可能越教越商業

引用:BK+嘅論壇讚到佢天上有地下無.我都係因為咁

原帖由 chilungmail 於 15-06-09 發表
不過呢度太多人吹捧, 所以都係 :qu ...
請問妳小朋友會唔會驚佢呀? 上課時enjoy嗎?

引用:Quote:原帖由+chilungmail+於+15-06-09+發

原帖由 YAN.BABY 於 15-06-09 發表
請問妳小朋友會唔會驚佢呀? 上課時enjoy嗎?
My girl not scare but, mr chung not so caring, like a robot to talk and act

引用:Quote:原帖由+YAN.BABY+於+15-06-09+發表請

原帖由 chkwok 於 15-06-09 發表
My girl not scare but, mr chung not so caring, like a robot to talk and act
I feel he likes smart students only.  He would give them a lot of attentions and opportunities.  It's very unfair for other students!!

我那時有排鍾SIR, 不過大多人, 我仔又好似巳經2.5歲, 最後無上到, 好彩啫. 不過, 我仔都係KIDS PLAYHOUSE上PLAYGROUP, 都唔錯的, 老師OK的

回覆:rabbittea 的帖子

係呀! 我都好鍾意小班教學, 除了學到嘢之餘, 最重要可睇到小朋友不足之處而作出調教, 而且小朋友又感受到老師嘅關懷

口碑一般

我都JOIN過鍾SIR 既COURSE一個月, 果時我囡囡1歲。唔覺得鍾SIR有咩0野特別之處, 課程亦都好一般, 名過其實。

chilungmail 發表於 15-6-9 16:34
不過呢度太多人吹捧, 所以都係 ...

幫手宣傳...

我都覺得好一般

回覆:Kids playhouse鍾sir課程感失望(長篇)

有咁差嗎? 可能我囡係被讚果個,所以我又覺得ok...

‹ 上一主題|下一主題