用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 35網報喜區
go

35網報喜區 [複製鏈接]

已派獲甲一所算,之前個幾日好擔心,已準備左d扣門信,好彩用唔着,尋日係學校派彩,見到有人歡喜有人傷心,做父母的為子女好,費盡心思,希望各位最終都能入到心儀學校啦!
   2    0    0    0
返工,放工,等收工~開開心心又一day!!!

回覆:35網報喜區

35網既奉基如何?
同黃宣比大家覺得點?

奉基派位幾好,重讀書多!黃宣重音樂!

小女K2,得15分,都研究緊份表應該點填好
但求唔洗入兩寶校同跨區已經好開心

引用:奉基派位幾好,重讀書多!黃宣重音樂!

原帖由 josewing 於 15-10-18 發表
奉基派位幾好,重讀書多!黃宣重音樂!
重音樂嗰間APS係九龍塘嗰間,應該唔係黃埔呢間囉...

個人覺竹戈

個人覺得其實黃宣同兩間奉基差不多,但校舍和配套設施就黃宣會優勝些,黃宣校舍夠大,朋友女兒讀緊,說學校有中,英兩個圖書館,午餐是在飯堂吃的,都是即場給飯,菜的,比起要吃倒汗水的飯盒好得多,朋友也說學校也編了很多自制作業,所以小朋友也學多了課文以外的不足和資識,自費學音樂方面都是吃完飯上堂的,那就不會浪費了放學的時間了,朋友暫對此校很滿意!

irisw 發表於 15-10-18 14:46

小女K2,得15分,都研究緊份表應該點填好
但求唔洗入兩寶校同跨區已經好開心

以自行計,你的「願望」頗難成真。

至於去到大抽獎,五間學校亦只能放乙一。如果目標是天神,你現在就要
在黎緊的年半時間,逐步開始幫囡囡打好小一的基礎。小一的基礎是指在
明年的六、七月,你囡囡要有小一全年程度的英文,以及小一上學期的中
文和數學。有了這個「裝備」,就算大抽獎不幸落空,你還有叩門的機會

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

奥脫福 發表於 15-10-19 09:05
以自行計,你的「願望」頗難成真。

至於去到大抽獎,五間學校亦只能放乙一。如果目標是天神,你現在就要
天神叩間要求只係: 小一基礎?

隔離網循道都係咁既要求喎! 咁天神要求唔算高了!

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 15-10-19 09:08

我是指應付「天神小一學習生活」的要求而已。至於叩門果份卷係乜要求我就
唔清楚喇。

hkpapa852  咁又係, 你都唔需要   發表於 15-10-19 09:22
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

天神我唔敢諗喇,而且仲有細佬跟尾。
如果真係打定輸數要去叩門,係咪每間嘅機會都差不多?

而且小女只係讀本區普通學卷村校,叩門無優勢

引用:而且小女只係讀本區普通學卷村校,叩門無優

原帖由 irisw 於 15-10-19 發表
而且小女只係讀本區普通學卷村校,叩門無優勢
以我所知今年黃埔安 x幼稚園,有學卷都叩到黃宣,應唔太難。

引用:Quote:奥脫福+發表於+15-10-19+09:05+以自

原帖由 hkpapa852 於 15-10-19 發表

天神而家改咗只考一個鐘叩門試,應無早二年甘難玩 ....

上年有家長傳有女同學仔甲一派左天神,但佢住34網的,跟住派完位即刻有家長講佢老爺奶奶住35網既,佢唔係甲一派入,係乙一入既,而係費事比人話佢借地址,所以先話自己甲一派入

引用:上年有家長傳有女同學仔甲一派左天神,但佢

原帖由 Mamalababy 於 15-10-21 發表
上年有家長傳有女同學仔甲一派左天神,但佢住34網的,跟住派完位即刻有家長講佢老爺奶奶住35網既,佢唔係甲 ...
大把人係咁

大抽獎放榜後,你就會發現周街甲一中名校

引用:Quote:原帖由+Mamalababy+於+15-10-21+發表

原帖由 siden 於 15-10-21 發表
大把人係咁

大抽獎放榜後,你就會發現周街甲一中名校

引用:上年有家長傳有女同學仔甲一派左天神,但佢

原帖由 Mamalababy 於 15-10-21 發表
上年有家長傳有女同學仔甲一派左天神,但佢住34網的,跟住派完位即刻有家長講佢老爺奶奶住35網既,佢唔係甲 ...
中甲一同中六合彩差唔多

‹ 上一主題|下一主題