用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 net 14 派位結果及叩門情況報料區
樓主: bonnycai
go

net 14 派位結果及叩門情況報料區   [複製鏈接]

引用:Quote:lcyesther+發表於+15-6-7+17:58+真係

原帖由 Tata188 於 15-06-07 發表
今年係。。。十個有八個中頭獎!
頭獎指抽到乙1定寶校?

lcyesther 發表於 15-6-7 18:09
頭獎指抽到乙1定寶校?
16區,緊係第一志願啦!
好羨慕今年16區的同學仔。。。派得這樣好!

回覆:net 14 派位結果及叩門情況報料區

唉,仲打算搬去14網,鍾意居住環境,而家又要考慮是否留守16網

回覆:net 14 派位結果及叩門情況報料區

我識在16網,真派得好,舊基灣,愛官!

引用:我識在16網,真派得好,舊基灣,愛官! +

原帖由 bonnycai 於 15-06-07 發表
我識在16網,真派得好,舊基灣,愛官!
愛官好嗎?

我幾個朋友在16區都派得好,反而14就。。。。

我老公話可能搬返16下年抽16仲好

我就唔太信乙一抽太古都唔得,14網大多以Canossa丶滬江丶北角官立丶循道為首位,太古點多夠滿足到排佢首位的支持者。

ATRT_HFC    發表於 15-6-8 17:35

引用:+本帖最後由+雲牛+於+15-6-8+01:28+編輯+\

原帖由 雲牛 於 15-06-08 發表

我就唔太信乙一抽太古都唔得,14網大多以Canossa丶滬江丶北角官 ...
太古除了本14區,重有將軍澳果邊人過黎。

回覆:雲牛 的帖子

多事搭一句,如果真係有心讀太古,係第一輪揀佢,入嘅機會已好高,又無宗教,再者,太古有成6班,第一輪位都係多啲。。。我有幾個朋友舊年第一輪都成功入左。。。

emily423 發表於 15-6-8 07:35
多事搭一句,如果真係有心讀太古,係第一輪揀佢,入嘅機會已好高,又無宗教,再者,太古有成6班,第一輪位 ...
我見太古小學一覽有講今年得5班,下年得4班,我朋友個女第二唔得,反而興趣班有d心頭唔高,又驚中寶校走去揀乙一就無中d好野,佢話佢個仔間幼稚園有4個放乙一,如果多人放乙一,乙二機會就減少咗

shersiu 發表於 15-6-8 01:31
有EK呢個平台,令好多人都覺得14網容易抽到好學校,所以搬去14網住,形成間間都熱門(除了三寶),所以乙一唔 ...
有泡開EK, 就應該知道今年一早已經同大家分析咗14網點排:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2990975

唯一估唔到係英皇北官貴為14網升中派位表現全網Top 3之一,竟然咁唔受歡迎, 乙一仲有剩

三寶之中, 個人認為康山比另兩校優勝.

下年抽既朋友唔駛擔心喎, 因為得番孖寶, 隨時可能問16網借位
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 15-6-8 09:23
有泡開EK, 就應該知道今年一早已經同大家分析咗14網點排:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewt ...

三寶係邊三間?
點解又得番孖寶?

nicksonma 發表於 15-6-8 09:27
三寶係邊三間?
點解又得番孖寶?

啟基
康山
北官(雲景道)   (2016-2017年度將撥入12網)
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:shersiu+發表於+15-6-8+01:31+有EK呢

原帖由 hkpapa852 於 15-06-08 發表
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewt ...
但填表時沒有選過16網的學校,是否一定派俾人選剩的16網寶校?

回覆:lcyesther 的帖子

請問16網那間是寶校?

lcyesther 發表於 15-6-8 09:32
但填表時沒有選過16網的學校,是否一定派俾人選剩的16網寶校?
只係"估計"下年有機會問16網借位, 未必一定會.

如果真係借位, 你就算唔填, 都係有機會派去有借位14網既學校.

好似我識人今年35網填完熱門後後唔填, 俾人派咗去借位返嚟間油麻地既官小

引用:Quote:lcyesther+發表於+15-6-8+09:32+但填

原帖由 hkpapa852 於 15-06-08 發表
只係"估計"下年有機會問16網借位, 未必一定會.

如果真係借位, 你就算唔填, 都係有機會派去有借位14網既學 ...
幾時知向16網的哪些學校借了位

‹ 上一主題|下一主題