用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 HKPS (Kln Tong) 定 Victoria (海峰園)?
go

HKPS (Kln Tong) 定 Victoria (海峰園)? [複製鏈接]

兩間都係K2插班,點揀?

2    0    0    0

回覆:HKPS (Kln Tong) 定 Victoria (海峰園)?

邊間近讀邊間。

引用:兩間都係K2插班,點揀? +

原帖由 jessng08 於 15-06-05 發表
兩間都係K2插班,點揀?
targat local school or international school in primary ?

回覆:dragon2013 的帖子

想直資或私校,唔想太傳統嗰D。Intl school 都有諗過。

回覆:HKPS (Kln Tong) 定 Victoria (海峰園)?

有無讀緊嘅家長分享下?

引用:想直資或私校,唔想太傳統嗰D。Intl+school

原帖由 jessng08 於 15-06-06 發表
想直資或私校,唔想太傳統嗰D。Intl school 都有諗過。
Vic 多數去Int School, 直資/私小較少

都吾係,維記去直私local的多好多。

會得K2插班,又成功,估計你係進取媽媽。自己睇得緊,其實兩間都吾會輸,不如選一間近屋企和便利交通的。

回覆:Jane1983 的帖子

現有K2 HKPS offer, 剛收到維記CALL,都要in左先,不過如果兩間差不多唔去了。阿囡細B, k1好多都唔收,k2返而好D有offer.

回覆 jessng08 的帖子

請問你HKPS系幾時申請既?我4月打過電話查詢K2插班,點知佢地話要舊年11月1日系網上download插班生表,跟住輪候等通知面試。
我已經錯過曬d日期。
但據我所知,上年有人3-4月先申請,系可以的,而且最後收佐。

回覆:fixedstar99 的帖子

我係舊年11月申請,經正常面試程序既,同考N或K1係一樣。

回覆:jessng08 的帖子

請問你hkps 訂左校服未?

回覆:mntabo 的帖子

訂左,不過7月4號先有

‹ 上一主題|下一主題