用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 初中生暑期課程
go

初中生暑期課程 [複製鏈接]

有冇適合初中生暑期班,例如: 領袖課程,水上活動等

王家爸爸  好多社區中心都有  發表於 15-6-7 13:48
   0    0    0    0

TTJTMaMa 發表於 15-6-2 20:55
可以考慮去做義工

醒目開學勳章

引用:Quote:TTJTMaMa+發表於+15-6-2+20:55+有冇

原帖由 王家爸爸 於 15-06-07 發表
可以考慮去做義工
無錯!但有些奇怪,而家做義工需要比錢去做

王家爸爸  唔使比錢,只係自己比交通費  發表於 15-6-7 15:24

引用:Quote:原帖由+王家爸爸+於+15-06-07+發表可

原帖由 小木偶媽咪 於 15-06-07 發表
無錯!但有些奇怪,而家做義工需要比錢去做
邊度呀?咁多機構,好容易找到服務機會咖喎。社署有個義工網,好多服務你揀

王家爸爸  www.volunteering-hk.org  發表於 15-6-7 15:23

醒目開學勳章

fion6406 發表於 15-6-7 15:01
邊度呀?咁多機構,好容易找到服務機會咖喎。社署有個義工網,好多服務你揀

...
YMCA 暑期活動,做義工要比錢,150及300

王家爸爸  都有唔少係唔需要俾錢嘅  發表於 15-6-8 18:24

小木偶媽咪 發表於 15-6-7 19:43

應該是包埋義工訓練個類,要參加日營、包膳食呀咁;有些係個活動要做禮物/食物咁,要材料費。
不過乜都唔使的那些義工活動,都要比$10、 $20,因為始終YMCA 都有個人帶住做活動,印張義工服務證明書出來都要1, 2 蚊張啦。

TTJTMaMa 發表於 15-6-2 20:55

另類暑期功課清單熱傳

you can approach hospital and church

回覆:初中生暑期課程

醒目開學勳章 王國長老

小木偶媽咪 發表於 15-6-7 19:43
我囡都有係 YMCA 做義工, 暑假會去 camp, 好似係 $450 三日兩夜, 呢個價錢我又覺得 ok, 事關佢都要入 camp, 早午晚三餐, 來回車費加住宿費差唔多喇.

另外係恆常課程義工, $110 三個月, 我囡係由學員, 跟住做實習義工到正式義工, 仲要唔止剩係自己上堂既時間做, 仲要幫手帶埋另外兩堂既小朋友, 上完堂又有野飲同零食派.

好老實, 若果畀少少錢出黎, 可以令到個小朋友有責任心咁自己安排時間去做義工, 我覺得好抵喎.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

KT0603 發表於 15-6-12 16:44
我比較另類,舊年升中一開始的第一個暑假,已經無幫仔特登搵暑假活動。係報了4~5區分齡賽4~5區,所以,差不 ...
今年乜都無報, 只係 keep 住平時上開既兩課私補同做義工, 黎緊就係等兩個比賽既資料, 到時要加堂加操等佢自己搞掂.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:+本帖最後由+elbar+於+15-6-11+15:45+編輯+

原帖由 elbar 於 15-06-11 發表
點解開唔到鏈結

‹ 上一主題|下一主題