用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

請教JM

請問JM你們讀KV的小朋友是讀邊間PN架?

回覆:請教JM

其實我真心覺得小朋友響邊間讀 PN 不是 KV 的主要考慮因素! 我識人係N 無人仕 , 8月 B 女, 無讀 PN 一樣考到!
利申:我小朋友有讀 PN (不過不是名幼,也不是在九龍塘)

回覆 cubyQB 的帖子

我問只係想知有哪些N班教學風格像KV呢D傳統啫,我唔想選左間開放式風格嘅比阿B讀,適應會難D,JM唔洗誤會

放心...我無誤會! 你都 relax 啲啦 ! PN 真係無咩所謂! 無謂俾自己同小朋友太大壓力,! 我個人認為...pn 最緊要近屋企

回覆 cubyQB 的帖子

家住九龍塘,所以想問問意見,教學傳統一點的

真的分別不大...就有offer 先諗啦 ! Again ... Relax ! 愈緊張愈累事...真咖! KV 幾出名大功無私! 我好多朋友仔讀 KV (知佢係一間好學校, 好慶幸入到) ; PN 可謂五湖四海 ...我識的有方方, st cat , KM , Think , york , LH , 迦南, victoria , 救世軍 , 什至識有無讀 PN 的 ! 無路可捉....到底都係小朋友面試最緊要(個人意見 only )

回覆:iloveseafood 的帖子

回覆:iloveseafood 的帖子

My girl studied PN nursery at CANNAN (Kowloon Tong).

回覆:lovelylpclpc 的帖子

我又真係覺迦南很多中KV

引用:我又真係覺迦南很多中KV +

原帖由 MELODY430 於 15-07-16 發表
我又真係覺迦南很多中KV
我小朋友N班同班同學入面...有3個考到KV K1offer.

其實d幾年KV真係收好多from迦南嘅小朋友!

我小朋友讀方方...佢個組8個小朋友,3個入KV ...

回覆:cubyQB 的帖子

我小朋友讀happy school 1⃣️樣收,KV是按面試表現收,也不看父母背景,邊間小學而收小朋友(因我和老公邨校出身),放心,是我見甘多間最公平一間,男女又分開in