用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 老師話我仔band2頭頭,請教自行,搞珠可点排? ...
樓主: tbb1228
go

老師話我仔band2頭頭,請教自行,搞珠可点排? [複製鏈接]

引用:如果小五,呈分試都未考,冇理由咁快就話係

原帖由 洋蔥頭媽咪 於 15-06-07 發表
如果小五,呈分試都未考,冇理由咁快就話係b2頭?有時分分鐘會好大變數,都係比心機考好試再算啦!

...
你真心水清,真係有趣,未考呈分試,老師已經話係B2。

引用:Quote:tbb1228+發表於+15-6-4+07:53+多谢!

原帖由 YmOra 於 15-06-04 發表
有些學校會在六年級九月才公佈呈一之加權名次.你可留意番!
明白,謝谢!

引用:如果小五,呈分試都未考,冇理由咁快就話係

原帖由 洋蔥頭媽咪 於 15-06-07 發表
如果小五,呈分試都未考,冇理由咁快就話係b2頭?有時分分鐘會好大變數,都係比心機考好試再算啦!

...
無錯, 如你所料, 呈分成績出左, 考18, 如我自行選李兆基, 善得有無機會?謝謝

YmOra    發表於 15-11-26 11:01

引用:Quote:原帖由+洋蔥頭媽咪+於+15-06-07+發表

原帖由 tbb1228 於 15-11-26 發表
無錯, 如你所料, 呈分成績出左, 考18, 如我自行選李兆基, 善得有無機會?謝謝

...
Sorry ,我唔熟你果區,比唔倒意見,不過都恭喜你小朋友成績已經唔錯,今年升中學童亦較少,或者可考慮博間高少少。
先祝你小朋友能如願入倒心儀中學  

tbb1228 發表於 15-11-26 08:10
  ...

恭喜,由考33升至考18!

但你也要先問問老師,考18應算Band 幾?

引用:+本帖最後由+www+於+15-11-27+01:41+編輯+\

原帖由 www 於 15-11-27 發表
上年考35內, 便是band one, 20內十分穩陣, 但我仔嗰間是二線小學, 不知是否應選band one, 怕他讀不上, 無心機讀

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+www+於+15-11-27+發表本帖最

原帖由 tbb1228 於 15-11-29 發表
上年考35內, 便是band one, 20內十分穩陣, 但我仔嗰間是二線小學, 不知是否應選band one, 怕他讀不上,  ...
自一揀善德,自二揀李兆基,學術上善好過李,課外活動就李好過善。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+www+於+15-11-27+發表本帖最

原帖由 tbb1228 於 15-11-29 發表
上年考35內, 便是band one, 20內十分穩陣, 但我仔嗰間是二線小學, 不知是否應選band one, 怕他讀不上,  ...
仲有安柱可以揀,只係你會唔會自行放晒兩間 B1B(安同善),定係安或善+李。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題