用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問有沙田區b2 middle邊間校風好?
go

請問有沙田區b2 middle邊間校風好? [複製鏈接]

我個表弟成績b2中,想入b2英中,校風好,請問邊間適合佢?

王家爸爸  可以考慮試林漢光  發表於 15-5-27 11:45
   1    0    0    0

b2成績想入英中…除直資外,可抽獎搏入b1尾的英中…鄭榮之,聖心等,當然要號碼靚先有機抽入!或b2中中的英文班。

回覆 大名鼎鼎 的帖子

林漢光是b1尾英中

一般人話得英中嘅,都係band 1. 要band 2 英中,應該只有直資或者未正式落車嘅英中,但band 2揀都有d 搏。最穩陣都係派位前考直資,收咗就唔駛煩。

不過,呈分試都未考,點知咩band?  平時計嘅分數比例同呈分唔同,好多一考呈分就搏命,仔仔嗰班有人band 2 升呢變band 1,甘自然有人band 1 跌到band 2.

引用:我個表弟成績b2中,想入b2英中,校風好,請

原帖由 大名鼎鼎 於 15-05-26 發表
中大校友會陳震夏幾好,校風幾好,周校長應該是沙田校長會主席。不知資料有無舊,指教下

引用:我個表弟成績b2中,想入b2英中,校風好,請

原帖由 大名鼎鼎 於 15-05-26 發表
直資啦!可考慮德信,識人讀緊,b2成績,校風好,老師有heart.

‹ 上一主題|下一主題