用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Lego 書包
go

Lego 書包

ttps://m.facebook.com/ascentmind?refsrc=http%3A%2F%2Fwww.google.com.hk%2F&_rdr

想買Start Plus 比女for小一用, 很平, 八折了472.5, 但size 好像有D大, 我女120 cm 高

而premium set, size 細D, 但賣891 (after 10% off)

JM 們有何意見??

睇吾到你條link。我小朋友舊年升小一,都係買lego,8折後吾使400。用咗一年,仲好新淨,升小二吾會買。

我覺得900元買個小學生書包好貴,我吾會,但如果你budget咁高,可以留意吓其他護脊牌子

Thx.

我怕買得太大, 做不到護脊效果.

近900 那premium set 太貴, 我想我不會買了

我仔現在小一都是用Lego,剛升小時113看落有點大,但好貼背,仔話好舒服,現在還新淨,比想像中耐用:)

回覆:h0020345 的帖子

我都買左個八月先送貨

引用:我都買左個八月先送貨 +

原帖由 jswailam928 於 15-05-26 發表
我都買左個八月先送貨
我都買了!
之前 係吉之島 “咩“過,好貼,如果放畫紙都唔驚整爛 ! 旁邊又可放水壺,前邊就放筆袋 !

回覆:Happypypy 的帖子

好期待收貨

回覆:Lego 書包

Lego用家(我女)告訴我,雖然個書包由小一用到宜家(小二),但咩起上嚟舒服唔辛苦,望落仲算新鄭(因為寶藍色較come污糟),話用埋個小三先,唔使買新書包

Jane1983  乖女  發表於 15-5-29 08:29
Twins 媽咪

回覆 fc926 的帖子

是否買了最細的那一款. 因現在只有premium set 是細size, 賣900 元, 有D貴

引用:回覆+fc926+的帖子 是否買了最細的那一款.

原帖由 h0020345 於 15-05-29 發表
回覆 fc926 的帖子

是否買了最細的那一款. 因現在只有premium set 是細size, 賣900 元, 有D貴
前年在書展買,size應該算是細碼,唔使$400

Twins 媽咪

朋友今日去sogo, 有個舊款紅色做discount, $298, 話今日下午返貨。可以去睇下

引用:ttps://m.facebook.com/ascentmind?refsrc=

原帖由 h0020345 於 15-05-26 發表
ttps://m.facebook.com/ascentmind?refsrc=http%3A%2F%2Fwww.google.com.hk%2F&_rdr
我囡讀緊小一 ,身高都係120cm左右,用著lego書包快1年,佢果個應該係普通Size,我覺得都襟用。而且好輕身。

回覆 sissysze 的帖子

個款真係好抵﹗可惜只有紅色,我個是男仔﹗

護脊、較輕身、款算ok,折埋唔使300,Lego算係好的選擇。

舊年我小朋友升小一,研究咗好耐,睇咗好多,包括海運大厦同埋奧運果頭,兩個~千元的牌子,最後都係買咗Lego。

請問知不知今天sogo lego書包仍有貨嗎?

h0020345 發表於 15-5-26 11:26
今年新款已經出了嗎?

醒目開學勳章 王國長老

298只有呢一個款

醒目開學勳章 王國長老

親戚睇中呢個,5舊

我囡囡背了,書包遮哂兩邊肩膀位,又遮哂pat pat 位,咁算唔算太大呢?

引用:親戚睇中呢個,5舊+ +

原帖由 Charlotte_mom 於 15-05-30 發表
親戚睇中呢個,5舊
我囡就是試這款