用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

del

有冇用家分享?

回覆:柏斯小小莫扎特好嗎?

課程幾好,但好睇老師點教!

回覆:Bstar 的帖子

請問你邊間分店?

醒目開學勳章 貢獻勳章

Bstar 發表於 15-5-26 10:16
課程幾好,但好睇老師點教!
agreed我大仔遇過兩個老師,响MOS嗰個幾好,有同學等佢開班跟佢架!

但我地係就自己方便嘅人,到細仔時遇到鑽石山嘅~ 麻麻地~

恐龍家

引用:Quote:Bstar+發表於+15-5-26+10:16+課程幾

原帖由 小曳人 於 15-05-26 發表
agreed我大仔遇過兩個老師,响MOS嗰個幾好,有同學等佢開班跟佢架!

但我地係就自己方便嘅人,到細仔時遇 ...
請問小朋友學到d乜?對將來4,5歲想正式學樂器有乜幫助或需要?

醒目開學勳章 貢獻勳章

phoebewong123 發表於 15-5-26 18:37
請問小朋友學到d乜?對將來4,5歲想正式學樂器有乜幫助或需要?

要打拍子,要跟住做動作,要認note, ABCDEFG仲要認琴鍵 (高班)

我當初揀佢,係因為問過幾個鋼琴老師,佢地話跟柏c嘅小朋友易教過Tom Lee嗰d,快d上手
因為柏c要認譜
恐龍家

小曳人 發表於 15-5-26 19:41
要打拍子,要跟住做動作,要認note, ABCDEFG仲要認琴鍵 (高班)

我當初揀佢,係因為問過幾個鋼琴老師,佢 ...
TOM LEE都要認譜架, 不過係上jmc 才開始教認譜, music wonderland 就未教.

我都認為老師緊要d, 無論上邊間......

回覆:柏斯小小莫扎特好嗎?

老師幾有心机,玩下不同小樂器,玩下ok gai

回覆:小曳人 的帖子

mos個房我見好細,容纳5對小朋友加家長,迫唔迫?
Mos full左,我要報其他,我想summer holiday 開始

回覆:mlbidbid 的帖子

mlbidbid, 你响边間上?

囡囡2歲半有意報讀綠楊6月班, 有冇人可以比D意見?

我大仔細時是完左柏斯哩個班4歲幾開始私人琴班, 叫做有個底.  

我細仔因柏斯個時開不成班轉左Tom Lee Music Wonder, 之前是2-3個班, 上完 依家上4歲個班, 感覺都是basic, 有少少功課要做, 不過佢剛4歲, 未知到半年或時報私人琴班有冇分別. 而家佢算enjoy.

回覆:MSKAKACHAN 的帖子

我絶對同意無論柏斯或通利,都好睇老師點教。上柏斯時個仔得兩歲,好扭計。現在三歲半,學緊通利,好專心。兩間都有用日文老師。

引用:Quote:Bstar+發表於+15-5-26+10:16+課程幾

原帖由 小曳人 於 15-05-26 發表

但我地係就自己方便嘅人,到細仔時遇 ...
請問馬鞍山邊間同埋邊個老師呢?我個女依家兩歲半,想搵搵先,thx!

醒目開學勳章 貢獻勳章

coffeespeaker 發表於 15-6-15 03:17
請問馬鞍山邊間同埋邊個老師呢?我個女依家兩歲半,想搵搵先,thx!
其實d老師有機會去唔同分店架我仔讀過嗰位叫miss to
馬鞍山...係咪得一間分店?!
恐龍家

引用:Quote:coffeespeaker+發表於+15-6-15+03:17

原帖由 小曳人 於 15-06-15 發表
其實d老師有機會去唔同分店架我仔讀過嗰位叫miss to
馬鞍山...係咪得一間分店?!
...
thx!