用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想請教oxford RWI家長,萬謝分享!
go

想請教oxford RWI家長,萬謝分享! [複製鏈接]

是否對小朋友閱讀寫作上有幫助,因為價錢較其他的高,可否分享一吓……

4    0    0    0

回覆:想請教oxford RWI家長,萬謝分享!

幾$?

回覆:MIC-MIC 的帖子

$370/hrs

引用:是否對小朋友閱讀寫作上有幫助,因為價錢較

引用:Quote:原帖由+linglinglong+於+15-05-24+發

原帖由 IloveJJ 於 15-05-24 發表
初期主要學拼音及閱讀。上到較高級,寫作會增加。
你小朋友學緊?

是否對閱讀有幫助,多吾多功課要帶回家做?
謝謝

引用:Quote:原帖由+IloveJJ+於+15-05-24+發表初

回覆:IloveJJ 的帖子

我小朋友快5歲,join rwi summer course foundation 試吓,如ok 想keep 住!

我見佢課程每個stage 都讀一段period,係咪一定㗎,你讀左幾耐去到 orange?
你2位小朋友幾歲?
thanks for reply

引用:我小朋友快5歲,join+rwi+summer+course+fo

回覆:IloveJJ 的帖子

謝謝回覆,我都覺rwi幾全面咁,希望summer course 上得好,導師好的話可keep 住,因為課程幾貴吓!
咁你大仔程度係咪都可以讀c & w ,細仔讀foundation 幾耐,可見成效嗎?

回覆:想請教oxford RWI家長,萬謝分享!

我都啱啱報左,佢地會assess左小朋友能力先,我仔4歲本身學校有教letterland, 所以佢可以插班讀foundation嘅stage 2.一學已覺拼字!

引用:我都啱啱報左,佢地會assess左小朋友能力先

原帖由 FaiFai1977 於 15-05-29 發表
我都啱啱報左,佢地會assess左小朋友能力先,我仔4歲本身學校有教letterland, 所以佢可以插班讀foundation ...
咁到幾快4歲stage 2  ,good.
我小朋友幼稚園有教phonics 但無乜outcomes,佢校又唔係jolly/又唔係letterland,所以去學RWI 希望各方面加強!

我小朋友都有學RWI, 宜家上緊ditty, 我見佢都可以自己讀到d 字, 所以都會keep 住學!
‹ 上一主題|下一主題