用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 點解ICMS playgroup 報名terms n condition 甘苛刻? ...
go

點解ICMS playgroup 報名terms n condition 甘苛刻? [複製鏈接]

要min commit 36堂我可以理解(一星期三堂)一報名就比三個月學費。但唔比人試堂(不介悥比$)咁我點知你地岩唔岩我小朋友呢?仲要如果報左名交左form最後唔上就沒收成差不多五千蚊security deposit ,咁如果我想九月開始但你話下年先有得上,我已經安排左其他活動比小朋友咁又冇得攞返好吾公平喎。咩學校來架
本來我好喜歡Montessori 的但現在真係要再諗下

0    0    0    0

引用:要min+commit+36堂我可以理解(一星期三堂

原帖由 iitty213 於 15-05-22 發表
要min commit 36堂我可以理解(一星期三堂)一報名就比三個月學費。但唔比人試堂(不介悥比$)咁我點知你地 ...
Island children?
尖沙咀果幾間係一個個月咁報架,唔介意可以去問下

因為要收$(我認為)
如果唔適應/覺得唔啱

只可以走/留低
但多數係走

我小朋友本身讀緊ICMS Tin Hau Campus,但只是續個月比錢,唔使一次過交3個月咁多喎!我小朋友1月插班入Pre-casa,而讀緊個PNSS 11月就完,因為小朋友讀得好開心,想小朋友12月繼續,但佢地12月因為有新年同聖誕假,所以佢地扣返堂數價錢,呢個月學費交少啲!
So far我小朋友7月開始讀,我無理佢實際有無跟足montessori既模式去做,我只想小朋友讀得開心,而呢個pg的確可以令到我小朋友好開心,自律常規亦都進步咗,加上自從上pg第二個月起,小朋友已可自行入班房,家長可响班房外等候!

仲有以我所知,好多同我小朋友一齊上pg既學生都會升上佢地既pre-casa
‹ 上一主題|下一主題