用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 未出k3下學期成績表
go

未出k3下學期成績表 [複製鏈接]

0    0    0    0

引用:應該好多學校6月6號前未有啦,唯有準備之前

原帖由 090211bb 於 15-05-22 發表
應該好多學校6月6號前未有啦,唯有準備之前果啲。。。

校長推薦信,學校要收40蚊1張,第一次聽。。。
你地學校都幾識賺錢喎

$$$

你小朋友嗰間嘅幼稚園好把炮架?$40一張????其實呢封信,除非係好勁嘅人出,否則一般都冇乜用。

rainbowcov  全對  發表於 15-5-27 17:26

引用:Quote:原帖由+090211bb+於+15-05-22+發表應

原帖由 chingcging 於 15-05-22 發表
你小朋友嗰間嘅幼稚園好把炮架?$40一張????其實呢封信,除非係好勁嘅人出,否則一般都冇乜用。

...
唔好咁負面!
多d正能量會好d。

回覆:未出k3下學期成績表

K3 成績表不太重要,最緊要是面試表現。

rainbowcov    發表於 15-5-27 17:26

引用:Quote:原帖由+chingcging+於+15-05-22+發表

原帖由 ppmmbb 於 15-05-22 發表
唔好咁負面!
多d正能量會好d。
什係負能量?不如你去多啲學校open day啦!全港幾百間幼稚園,間間校長年年出50幾封信,冇乜公信力?$40一封?係咪常規收費?唔係就報上教局啦!負能量!!!

MrBeast  係負資產   發表於 15-5-25 17:44

引用:K3+成績表不太重要,最緊要是面試表現。 +

原帖由 juliso 於 15-05-23 發表
K3 成績表不太重要,最緊要是面試表現。
睇下邊間幼稚園啦,柑桔園張成績表同普通評估報告,睇下學校睇邊样

If most BBCC or 3344
Knock door hopeless even your written test can fly

校長信真係無用架!除非校長親自打電話推薦,你個係某小學校長在學校開放日時講的,面試最緊要有品格,有禮貌嘅小朋友,全世界都會加分,一定好過一式一樣校長信兼一堆證書。

引用:校長信真係無用架!除非校長親自打電話推薦

原帖由 koalacc 於 15-05-23 發表
校長信真係無用架!除非校長親自打電話推薦,你個係某小學校長在學校開放日時講的,面試最緊要有品格,有禮 ...
又好似幾啱喎!

引用:校長信真係無用架!除非校長親自打電話推薦

原帖由 koalacc 於 15-05-23 發表
校長信真係無用架!除非校長親自打電話推薦,你個係某小學校長在學校開放日時講的,面試最緊要有品格,有禮 ...
冇錯呀,嗰40蚊用來鼓勵小朋友,叩門面試俾心機,面試完一齊去食雪糕仲有動力同有價值!

回覆:未出k3下學期成績表

如果我冇物 cert, 有張推薦信好過冇啦!

引用:如果我冇物+cert,+有張推薦信好過冇啦! +

原帖由 fishchow 於 15-05-25 發表
如果我冇物 cert, 有張推薦信好過冇啦!
推薦信真係有同冇都一樣架咋!

回覆:chingcging 的帖子

除非是學校校監、總理或一些德高望重的人所寫的推薦信可能會有點用。其餘的無謂浪費時間叫人寫,因為現場的表現才是最重要。

090211bb 發表於 15-5-22 21:49

如果有呢兩位校長合照相附送,一百元我都俾!  

hkpapa852  我出110!   發表於 15-5-27 11:01
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

我也覺得校長信沒什麽用吧?除非小學校長真的與幼稚園校長有交情,否則香港幾百傢幼稚園......

‹ 上一主題|下一主題