用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 太早睇金庸有咩缺點?
樓主: IloveJJ
go

太早睇金庸有咩缺點? [複製鏈接]

射鵰冇問題, 鹿鼎記就可能要PG家長指引
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

IloveJJ 發表於 15-5-22 11:03
唔知呀?成日都覺得要响適當時候做適當既事,咁金庸係好,佢鐘意梗係好。不過,又驚會太早,會唔會有咩唔好 ...
講起寫法唔同,當年我讀書個陣試過用金庸某d寫法,老師話錯扣我分...

little_yolky  你老師都幾衰!  發表於 15-5-22 16:29
Learning to Read, Reading to Learn.

回覆 little_yolky 的帖子

little_yolky  你老師都幾衰!  [color=rgb(153, 153, 153) !important]發表於 21 分鐘前

不過我就學識左,對方唔識唔好勉強用,用返對方識既野去溝通

wan_sosin  無計啦!你唔係姓查!  發表於 15-5-22 17:35

little_yolky 發表於 15-5-26 11:14
MASAYA  但倚天唔睇冇乜野  發表於 1 小時前

但係睇得射鵰同神鵰, 又無理由唔睇埋倚天 ...
但如果抱住某種期待去睇會好失落囉...
‹ 上一主題|下一主題