用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 填Visa form的疑問?
樓主: Umi
go

填Visa form的疑問?   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+DKmum+於+15-05-24+發表乜原

原帖由 亮燈 於 15-05-24 發表
係架!AA就要$1000
通常由填form開始要攪幾多日(如快證)先簽到?3星期得唔得?

引用:Quote:原帖由+Sheep006+於+15-05-21+發表回

原帖由 wing530 於 15-05-21 發表
都係怕煩,又驚自己多甩漏,英文又唔好,又見今年加左咁多野,所以都係經 agent 搞

...
可否pm我你個agent資料,我想揾agent攪,怕煩。

回覆:亮燈 的帖子

由上網submit到攞到簽證1、2星期嗎?

回覆:亮燈 的帖子

另外,係咪要將過往所有passport內頁影印?可雙面影嗎?

引用:有無2015年9月過英國讀書的人依家總未收到C

原帖由 Sheep006 於 15-06-02 發表
有無2015年9月過英國讀書的人依家總未收到CAS?點解追極學校都卑唔到?會唔會趕不及簽證? ...
我都係催極都未比!

引用:Quote:原帖由+bb360+於+15-06-11+發表我想

原帖由 亮燈 於 15-06-11 發表
只要有帶銀行文件,簽證中心都會照收,雖然話可以唔使交,但如果有就最好俾埋,免得突然話要就麻煩。最重要 ...
我地喺U?P度照肺, 個report寫我地址時冇落到"HK",只係有mention"NT". 請問知道簽證會否影響嗎?另外,肺片冇俾我地,只有report, 這個OK嗎?

引用:visa+可以約期,但約到幾多日之內就不清楚

原帖由 joymama 於 15-06-08 發表
visa 可以約期,但約到幾多日之內就不清楚。我上月25號上網申請,約今個月16號。visa 有快証,但要加$13xx ...
請問快證係上網預約時選定係去度簽證中心度先揀?

引用:回覆+bigbrother+的帖子 我剛收到e-mail去

原帖由 Sheep006 於 15-06-26 發表
回覆 bigbrother 的帖子

我剛收到e-mail去拿VISA,兩個星期就搞掂,都算快
請問你由上網申請到預約上簽證中心大約中間隔幾耐時間到?

回覆:Sheep006 的帖子

Thanks a lot🙏🏻🙏🏻

引用:Quote:原帖由+Umi+於+15-07-10+發表咁你即

原帖由 Umi 於 15-07-10 發表
後來佢地mark低我email & phone no. 再email比返我!其實佢地都好亂,當天若不是我睇見passport上 ...

學校send CAS俾我地時,收到下面訊息,提我地記得入ACL Code,請問邊度有得入?AA Guidelines冇提呢個code.

"Please ensure you enter the ACL code "xxxxx"when you apply for your visa to ensure your Biometric Residency Permit (BRP) is sent to XXX University for you to collect."

引用:當你係網上填Visa+app時,一步步填落去便會

原帖由 Umi 於 15-07-17 發表
當你係網上填Visa app時,一步步填落去便會見到有一欄係電腦自動跟據你學校最近的郵局取BRP, 那你應該係嗰 ...
剛取了IHS ref no., 請問填在哪裡?見唔到application form 上有得填嘅?

唔好意思咁多問題。

回覆:Umi 的帖子

真係唔該晒🙏🏻🙏🏻

‹ 上一主題|下一主題