用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 填Visa form的疑問?
go

填Visa form的疑問?   [複製鏈接]

開始填la! 自己讀書又唔多,但有d位唔知點填
1. How long do you intend to stay in UK?
應該跟CAS的period填2年(y10-11),定填多d,寫到去Y13 (4years)呢?
2. Issuing Authority - 是否Immigration Dept, HK已ok? 因為唔夠位寫HKSAR

8    0    0    0

醒目開學勳章

引用:開始填la!+自己讀書又唔多,但有d位唔知點

原帖由 Umi 於 15-05-20 發表
1. How long do you intend to stay in UK?
應該跟CAS ...
我呢2日都填緊,agent 叫我地填個人資料收集書,要填過去十次外遊及簽證記錄,要清楚填寫出發同回港日期,地點 幾時簽證去過邊,我都忘記d 日子啦,阿仔已第三本 passport,我要搵返之前果2本出黎

引用:Quote:原帖由+Umi+於+15-05-20+發表開始填l

原帖由 wing530 於 15-05-21 發表
我呢2日都填緊,agent 叫我地填個人資料收集書,要填過去十次外遊及簽證記錄,要清楚填寫出發同回港日期, ...
我昨晚把passport內所去過的地方先列出!但發現原來台灣係冇印架喎原來去咁多次e+先發現到咁冇印駛5駛填呢?唉呢排個agent屋企有事,所以太小事我又5想煩佢唯有上嚟問下大家咋迷惘中

引用:Quote:原帖由+Umi+於+15-05-20+發表開始填l

我呢2日都填緊,agent 叫我地填個人資料收集書,要填過去十次外遊及簽證記錄,要清楚填寫出發同回港日期, ...
只要date of travel咋!唔駛入回程日期喎

回覆 Umi 的帖子

應該跟CAS的period填2年(y10-11),定填多d,寫到去Y13 (4years)呢?
(要跟 CAS 上的資料)

2. Issuing Authority - 是否Immigration Dept, HK已ok? 因為唔夠位寫HKSAR
(OK)

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+wing530+於+15-05-21+發表我

原帖由 Umi 於 15-05-21 發表
我昨晚把passport內所去過的地方先列出!但發現原來台灣係冇印架喎原來去咁多次e+先發現到 ...
係呀,台灣冇印,我地第一次去時chop 左係台證到,上年2次都冇印,簽證紙都收左,我打算台灣冇印都報比 agent 先,我張個人收集書要填出發/回港的年月日,地點,原因。

引用:回覆+Umi+的帖子 1.+How+long+do+you+inte

原帖由 manning2014 於 15-05-21 發表
回覆 Umi 的帖子

thank you

引用:Quote:原帖由+wing530+於+15-05-21+發表我

我昨晚把passport內所去過的地方先列出!但發現原來台灣係冇印架喎原來去咁多次e+先發現到 ...
台灣冇印唔好填

引用:Quote:原帖由+Umi+於+15-05-21+發表我昨晚

原帖由 亮燈 於 15-05-21 發表
台灣冇印唔好填
Ok係咪只填有印便可

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-05-21+發表台灣冇

Ok係咪只填有印便可
全中,其他問題我要返到屋企睇番資料再答你。

回覆 wing530 的帖子

你經AGENT簽?

回覆 亮燈 的帖子

亮燈兄,如果我想自己簽是否跟足你給我的表格和資料就可以啦?

引用:回覆+亮燈+的帖子 亮燈兄,如果我想自己簽

原帖由 Sheep006 於 15-05-21 發表
回覆 亮燈 的帖子

亮燈兄,如果我想自己簽是否跟足你給我的表格和資料就可以啦?
你意思係自己填form、交form?

回覆 亮燈 的帖子

是的

引用:回覆+亮燈+的帖子 是的

原帖由 Sheep006 於 15-05-21 發表
回覆 亮燈 的帖子

是的
全中,我都係自己辦的,但要注意今年有安排,要填postcode,到英國後要去郵局辦甚麼的,而我俾你既資料係冇既!要留意,我亦唔知仲有冇其他改動。

引用:Quote:原帖由+Umi+於+15-05-21+發表我昨晚

係呀,台灣冇印,我地第一次去時chop 左係台證到,上年2次都冇印,簽證紙都收左,我打算台灣冇印都報比 age ...
你agent幫你申請埋Visa咁好

Umi 發表於 15-5-20 16:41
應該跟CAS ...
1) 跟CAS填,如CAS寫兩年,就填 two years .
2) Immigration Dept

引用:Quote:Umi+發表於+15-5-20+16:41+開始填la!

1) 跟CAS填,如CAS寫兩年,就填 two years .
2) Immigration Dept
Thank you

Umi 發表於 15-5-21 20:40
Thank you
唔使客氣

醒目開學勳章

台灣冇印唔好填
亮兄,台灣冇印唔好填?你試過嗎?如係,我就唔報喇

‹ 上一主題|下一主題