用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山綠茵 VS九龍塘迦南, 請教選邊間好? ...
go

馬鞍山綠茵 VS九龍塘迦南, 請教選邊間好? [複製鏈接]

馬鞍山綠茵am, 九龍塘迦南 pm都有offer...家住馬鞍山, 請教選邊間好?

馬鞍山綠茵係am, 近d, 平d, 但九龍塘迦南名氣大d, 普遍comment 老師有愛心, 校園環境亦好d....好難選~
   0    0    0    0

回覆:karina119 的帖子

咁好睇你自己想要乜喎,迦南名氣勁 D ,正路梗係揀迦南,不過有d人又話讀英普班好d,英文勁d,但如果講校舍迦南就真係冇得輸

回覆:馬鞍山綠茵 VS九龍塘迦南, 請教選邊間好?

迦南

樓主:我和你的處境一樣,住MOS~ 有MOS Greenfield, 九龍塘迦南和沙田嘉德麗⋯⋯最後選了⋯⋯九龍塘迦南!

引用:樓主:我和你的處境一樣,住MOS~+有MOS+Gre

原帖由 PurpleLove 於 15-05-20 發表
樓主:我和你的處境一樣,住MOS~ 有MOS Greenfield, 九龍塘迦南和沙田嘉德麗⋯⋯最後選了⋯⋯九龍塘迦南!

...
其實兩間學校已完成Final registration, 你兩間都留左位?

引用:Quote:原帖由+PurpleLove+於+15-05-20+發表

原帖由 PurpleLove 於 15-05-20 發表
其實兩間學校已完成Final registration, 你兩間都留左位?
我同你一樣!greenfield, 嘉德麗,九龍塘迦南...
嘉德麗一早放棄左,Greenfield 就校服都做左架喇...其實迦南係後補,我星期二打左返去話唔要個位架喇,我最後選greenfield,始終學費平D,又唔駛來回兩個鐘校車,又上午班,希望我冇選擇錯la...

回覆:karina119 的帖子

Support

引用:Support+ +

原帖由 PurpleLove 於 15-05-24 發表
Support
謝謝

引用:Quote:原帖由+PurpleLove+於+15-05-20+發表

原帖由 karina119 於 15-05-23 發表
我同你一樣!greenfield, 嘉德麗,九龍塘迦南...
嘉德麗一早放棄左,Greenfield 就校服都做左架喇...其實迦 ...
GF 好幼稚園.

我唔熟迦南,不過我見mos gf pn d小朋友出去考k1,好多有好offer。

回覆 ozoz 的帖子

請問您知道是什麼好offer嗎?

引用:回覆+ozoz+的帖子 請問您知道是什麼好offe

原帖由 beanie430 於 15-05-24 發表
回覆 ozoz 的帖子

請問您知道是什麼好offer嗎?
我認識嘅,hkps, Kv, sc,救恩都有,亦有見過k1去合一堂,孫方中,又一村。

引用:我唔熟迦南,不過我見mos+gf+pn+d小朋友出

原帖由 ozoz 於 15-05-24 發表
我唔熟迦南,不過我見mos gf pn d小朋友出去考k1,好多有好offer。
多謝你

引用:Quote:原帖由+karina119+於+15-05-23+發表

原帖由 assado 於 15-05-24 發表
GF 好幼稚園.
謝謝,我都相信係

原帖由 karina119 於 15-05-23 發表
嘉德麗一早放棄左,Greenfield 就校服都做左架喇...其實迦 ...
我有街坊讀gf,叩小一門都ok唔差呀,hay nien, ling liang,沙田區2缐幾間收。另外一個朋友女入咗沙呂,跟得非常唔錯,完全無問題。

回覆:馬鞍山綠茵 VS九龍塘迦南, 請教選邊間好

Gf ,太細個唔捨得搭咁耐車出去讀,k先考慮出九龍

little_stars 發表於 15-5-27 00:41
Gf ,太細個唔捨得搭咁耐車出去讀,k先考慮出九龍

謝謝~ 我都選擇左GF
‹ 上一主題|下一主題