用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 求教 - 瑪神(net 40)/嘉諾撒(net 43)/柏德(net46) ...
樓主: kartimmi
go

求教 - 瑪神(net 40)/嘉諾撒(net 43)/柏德(net46) [複製鏈接]

引用:回覆+jqbonnie+的帖子 新蒲崗嘉諾撒唔易叩

原帖由 Haz-mama 於 15-05-25 發表
回覆 jqbonnie 的帖子

新蒲崗嘉諾撒唔易叩門,我果時d fd要in 2次,依家可能多人爭,所以in 3次。。 ...
咁43網嘉諾撒係咪真係好差家!

jqbonnie 發表於 15-5-25 22:54
咁43網嘉諾撒係咪真係好差家!
係43黎講算好些, 因為沒有借位去其它校網.  最好既何壽南又搬走咗....

引用:Quote:jqbonnie+發表於+15-5-25+22:54+咁43

原帖由 bvbb 於 15-05-25 發表
係43黎講算好些, 因為沒有借位去其它校網.  最好既何壽南又搬走咗....
基德如何呢!我是首選,因最近我家,我暑假先搬返出黄大仙,所以唔熟區內學校的資料!請指教!

回覆:求教 - 瑪神(net 40)/嘉諾撒(net 43)/柏德(net46)

多謝大家回覆呀,其實心中都明白柏德機會最大,但有d驚到時冇校車

如果20分(天主教)黃大仙區(只要有校車到),仲有咩好選擇呢?

回覆:求教 - 瑪神(net 40)/嘉諾撒(net 43)/柏德(net46)

其實有考慮搬去藍田,但以現在的樓價,小一前未必搬到

升中是否觀塘區的中學比較好/多選擇呢?

回覆 jqbonnie 的帖子

基德,有其他家長講過話麻麻地,點解唔試下伍華? 伍華都唔錯,如果是男孩,有直屬中學(在小學隔離)。

回覆 kartimmi 的帖子

天主教,43網可以試下伍華,有直屬中學,不過是男校中學,小學是男女校。

kartimmi 發表於 15-5-26 13:43

多謝大家回覆呀,其實心中都明白柏德機會最大,但有d驚到時冇校車

如果20分(天主教)黃大仙區 ...

柏德有校車去黃大仙區(慈雲山線)。

http://bpcs.edu.hk/CustomPage/11/schoolbus%20notice2013pdf.pdf

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆:奥脫福 的帖子

唔該哂,咁我放心啦。

請問柏德校風如何?EK上冇乜人談論d間

回覆:kartimmi 的帖子

校風好

kartimmi 發表於 15-5-26 13:43

如果20分(天主教)黃大仙區 ...
如果用20分抽黄大仙區天主教學校,不如試嘉諾撒新浦崗。另可考慮華德,陳瑞祺。
‹ 上一主題|下一主題