用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人返 Faxxy 姨姨的playgroup? 是否真的能幫助入到名 ...
go

有冇人返 Faxxy 姨姨的playgroup? 是否真的能幫助入到名幼?

之前聽 Faxxy 姨姨的講座,聲稱同名幼好熟,容易有offer, 可唔可以請返過果個playgroup 的朋友分享下考學校戰績?謝謝

hppa    發表於 16-3-18 11:53

呢條正一神棍

回覆:有冇人返 Faxxy 姨姨的playgroup? 是否真的能幫助入到名幼?

我識人,返左無特別,所以我覺得返佢唔一定入名幼,但都有可能入到名幼,因為其實唔返都有可能入到名幼😂

引用:呢條正一神棍

原帖由 carmen6282001 於 15-05-15 發表
呢條正一神棍
Agree, 佢個playgroup唔係得10個人上,點幫?你上佢pg幫佢賺錢就真!

回覆:有冇人返 Faxxy 姨姨的playgroup? 是否真的能幫助入到名幼?

佢一定幫吾到你入 SC .... 吾返可能入到機會仲高D 😁😁

原帖由 carmen6282001 於 15-05-15 發表
呢條正一神棍
好多人都咁講

每年都有人問同一問題。點子不怕舊,最緊要有人受。
當playgroup 玩下不妨,旨意佢幫你入所謂名校,就無謂寄望太多。

引用:每年都有人問同一問題。點子不怕舊,最緊要

原帖由 torunpoland 於 15-05-15 發表
每年都有人問同一問題。點子不怕舊,最緊要有人受。
當playgroup 玩下不妨,旨意佢幫你入所謂名校,就無謂 ...
當pg都唔係好掂,大仔試過一次堂,完全唔掂,出面坊間好過佢嘅有好多囉!

佢成日話可以攞到d名幼報名表,又話同d校長好熟實入等。我頭一年聽佢講座時都信信地,但之後發現d名幼報名表根本就全部公開的,只要做下功課,蒲下bk就一定唔會miss 左報名。而我又真係唔覺佢全部學生都入到名幼。
當然聽下佢的講座都幾好,起碼會知下揾幼稚園的策略。

私人架? 邊度上架? (純好奇一問..)

回覆:sailormercury 的帖子

我係前用家,完全係失望而回!先講最重要嘅師資,我只可以講好似求其搵個人教,似校工多過老師,好明顯係家庭式作業!至於話入名校,佢講嘅嘢絕對可以從坊間買到嘅幼稚園面試攻略搵得到!要考名幼,靠父母教一定比上什麼playgroup有用得多!

回覆:sailormercury 的帖子

垃圾!我上過一堂,地墊勁黑。唱歌可以唔播音樂,老師清唱 勁hardsell 人買佢d野。

千其唔好經佢拎form同幫你報名,聽聞好多學校blacklist咗佢,一知係經佢報名,即唔收!

呢條正一神棍
非常agree, 兩隻眼只有$$$$$$$$$$

I attended her seminar before. My daughter 唔返都入到 York , just forget her. .

回覆:有冇人返 Faxxy 姨姨的playgroup

我都係前用家,仔仔在1歲半時候上過3個月,唔係同一老師教,次次唔同人,感覺好流水作業。但佢都有教我點樣可以訓練仔仔有耐性d, 可以同佢點樣玩遊戲等,佢幫你交interview form 時佢都會提你大部分幼稚園的要求,因為是第一個小朋友所以都有用。佢main focus 係 九龍d幼稚園,如果住港島新界可能幫唔上忙。這是我個人意見。

簽名被屏蔽

回覆:有冇人返 Faxxy 姨姨的playgroup

嘩!個post 沉咗一輪又出現返。謝謝各位的意見!我最後沒有去上堂,幸好有好滿意的考K1 結果。

其實邊d學校算係名校?請指教!

回覆 puichingforsure 的帖子

請問你在那裡上面試班?是考pn還是考k?可以pm我嗎?謝謝!