用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 係保良局工作,考同一機構辦嘅學校會計分嗎? ...
go

係保良局工作,考同一機構辦嘅學校會計分嗎? [複製鏈接]

如果我係保良局/東華三院/仁濟嘅醫院工作,自行嘅時候有多5分考同一機構辦嘅學校?

0    0    0    0

回覆:係保良局工作,考同一機構辦嘅學校會計分嗎?

唔計

哈!仲以為有關係

其實你應該問番你公司的HR,又或者直接打去有關學校問囉。
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

ha8mo 發表於 15-5-14 11:05
申請調職去做校工
好主意喎! 不過唔做校工, 做書記得唔得?
不過要考得既, 都應該係直資/私立學校, 做咗又唔係必收生喎...... 咁又值唔值?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:ha8mo+發表於+15-5-14+11:05+申請調

原帖由 hkpapa852 於 15-05-14 發表
好主意喎! 不過唔做校工, 做書記得唔得?
不過要考得既, 都應該係直資/私立學校, 做咗又唔係必收生喎...... ...
佢講明係自行階段,應該係津校

chingcging 發表於 15-5-14 11:35
佢講明係自行階段,應該係津校
其實我諗佢又係唔多識小一位係點, 如果唔係又點要問"自行嘅時候有多5分同一機構辦嘅學校"
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:chingcging+發表於+15-5-14+11:35+佢

原帖由 hkpapa852 於 15-05-14 發表
其實我諗佢又係唔多識小一位係點, 如果唔係又點要問"自行嘅時候有多5分考同一機構辦嘅學校" ...
有時初哥係會咗寫。自行5分已好明顯參加統一派位嘅學校。冇謂捉住一個字去質疑佢。

想八吓保良局/東華三院/仁濟有邊間津貼小學係熱門?

‹ 上一主題|下一主題