用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 瑪神 vs 35網 vs 軒小
go

瑪神 vs 35網 vs 軒小 [複製鏈接]

瑪神舊生,35網,軒小,有提議用什麼策略嗎?

1    0    0    0

回覆:heha2010 的帖子

機會率最大嗰間

heha2010 發表於 15-5-14 00:46
瑪神舊生,35網,軒小,有提議用什麼策略嗎?
軒小咩意思? 軒小舊生? 軒上午or軒下午?

瑪神和軒小都係舊生,定係瑪神舊生,軒小抽獎,機會差好遠的。

回覆:瑪神 vs 35網 vs 軒小

軒小舊生已攞住20分係手,仲要冇宗教背景!仲洗諗???

不是軒小舊生,咪即係唔使抽?只抽瑪神?瑪神同抽紅馬、黃宣,一様難嗎?查實邊過機會高啲?新手請指教.謝謝。

heha2010 發表於 15-5-14 16:41
不是軒小舊生,咪即係唔使抽?只抽瑪神?瑪神同抽紅馬、黃宣,一様難嗎?查實邊過機會高啲?新手請指教.謝 ...
你諗清楚想係邊區升中先啦!

間間有D名氣既學校係第一輪(自行派位)都唔會易抽, 想入有宗教背景既津校, 如果係你有25分太多數情況下都好安全. 熱門官校就算你有晒20分都係要抽.

得20分去抽有宗教背景既熱門學校, 同得15分去抽熱門官校, 係得一都係無乜機會
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

瑪神,自行。自行得左,就無得抽大抽奬。

你是住在湾仔網,所以想抽軒小?

引用:不是軒小舊生,咪即係唔使抽?只抽瑪神?瑪

原帖由 heha2010 於 15-05-14 發表
不是軒小舊生,咪即係唔使抽?只抽瑪神?瑪神同抽紅馬、黃宣,一様難嗎?查實邊過機會高啲?新手請指教.謝 ...
軒小係自行階段20分都佔大部份。如果冇宗教分可以博嘅,反正間間機率一樣

謝謝各位保貴意見!

引用:謝謝各位保貴意見! +

原帖由 heha2010 於 15-05-14 發表
謝謝各位保貴意見!
軒小冇20分,唔洗諗,近年20分都入唔哂

chingcging 發表於 15-5-14 20:16
軒小係自行階段20分都佔大部份。如果冇宗教分可以博嘅,反正間間機率一樣

...
你應該唔係好了解軒小收生情況, 近3年自行階段, 兩間軒小都只收兩類學生:
1. 兄姊在校就讀既必收生
2. 父/母/兄/姊為舊生既20分申請人

20分都收唔晒, 得15分就只係為咗111個1咋!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:chingcging+發表於+15-5-14+20:16+軒

原帖由 hkpapa852 於 15-05-15 發表
你應該唔係好了解軒小收生情況, 近3年自行階段, 兩間軒小都只收兩類學生:
2. 父/ ...
只係有朋友係軒小舊生啫

引用:Quote:chingcging+發表於+15-5-14+20:16+軒

原帖由 hkpapa852 於 15-05-15 發表
2. 父/ ...
其實年年都係咁講,15分唔洗諗,20分入唔晒,但就梗有年年有一兩個15分入鬼咗!好靈異的

的確,15分真係同買mark 6一樣,但mark 6都有人中的。

chingcging 發表於 15-5-15 12:02
其實年年都係咁講,15分唔洗諗,20分入唔晒,但就梗有年年有一兩個15分入鬼咗!好靈異的

的確,15 ...
你肯定有人15分入到, 呢幾年有20分都話入唔到喎

引用:Quote:chingcging+發表於+15-5-15+12:02+其

原帖由 熊牛不兩立 於 15-05-15 發表
你肯定有人15分入到, 呢幾年有20分都話入唔到喎
我識有1個咁大把

點解成日聽話20分入唔到呢,呢個好好笑的。佢哋係"以為"自己20分!有啲明明係pm畢業生,走去報am又有,有啲話自己係官校畢業以為所有官校有分又有!

chingcging 發表於 15-5-15 12:08
我識有1個咁大把
請問你認識的那一個是不是剛剛2014年11月自行得左(即是2015-16年軒小P1)?請問是軒上還是軒下呢?

引用:點解成日聽話20分入唔到呢,呢個好好笑的。

原帖由 chingcging 於 15-05-15 發表
點解成日聽話20分入唔到呢,呢個好好笑的。佢哋係"以為"自己20分!有啲明明係pm畢業生,走去報am又有,有啲 ...
嚟個好好笑,咁都得

引用:Quote:chingcging+發表於+15-5-15+12:08+我

原帖由 LittleButter 於 15-05-15 發表
請問你認識的那一個是不是剛剛2014年11月自行得左(即是2015-16年軒小P1)?請問是軒上還是軒下呢? ...
唔記得啦!

‹ 上一主題|下一主題