用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問有冇人用行山背囊當書包架?!
go

請問有冇人用行山背囊當書包架?! [複製鏈接]

因為睇左好多牌子書包都吾合心水,啱嘅又太貴,頭先見到個deuter行山袋好似幾好,價錢ok 所以想問下大家意見

王家爸爸  Deuter都要四五百蚊   發表於 15-5-13 13:48
   4    0    0    0

回覆:請問有冇人用行山背囊當書包架?!

個底軟身,好沉

我都有留意個底,但其實d 人行山都裝好多野又重,都冇問題架,我甘諗係米吾正確le ,請各位指教

引用:我都有留意個底,但其實d+人行山都裝好多野

Deuter 非常好用,好多同學仔都當書包用!

王家爸爸  好用  發表於 15-5-13 13:48

剛剛帶亞囝去試左,都ok 喎,冇我想像甘大(因為我囝好瘦), $470 20L 的size 充夠放F4 file + 書

王家爸爸,衣家d 書包真係好貴,$4XX叫平la , SPI ,Lego 全部過$5XX , beckmman 同 zeven 更加吾駛講……

回覆 cakecakecake 的帖子

lego書包暑期在大眾書局買,會員有八折定八五折,舊年買都係400樓下,而家狀態仲好ok。
看來可以用多一年,今年暑期吾使買。

引用:Deuter+非常好用,好多同學仔都當書包用! +

回覆:IloveJJ 的帖子

IloveJJ deuter 背囊係專門賣行山用品店_可以找_到,我今日去左旺角試的,另外還有其它牌子的也不錯eg mont-bell ,Gregory 但價錢比deuter貴d

回覆:IloveJJ 的帖子

在好多運動專門店有。可上網Google ,我在一間叫over lander 的店買,仲有其他鋪都有。

引用:回覆+cakecakecake+的帖子 lego書包暑期在

原帖由 Jane1983 於 15-05-13 發表
回覆 cakecakecake 的帖子

lego書包暑期在大眾書局買,會員有八折定八五折,舊年買都係400樓下,而家狀態 ...
我知Lego 暑假有做discount 但今年加左價8折左都要$472 ,甘if 價錢相約我就prefer deuter _因為我吾太like 佢d 公仔圖案 但好多謝你嘅提示^-^

Jane1983  不客氣  發表於 15-5-13 20:08

醒目開學勳章 王國長老

試過有年買,個女嫌內籠窄,難擺野

我個囝初小,_內裏窄d應仲夠用,而且我就怕用耐左吾夠用,都仲可以當出街袋用下吾好浪費,但真係書包款嘅就一定吾要得 (sorry 我自認孤寒,想慳得就慳)

引用:IloveJJ+deuter+背囊係專門賣行山用品店_可

醒目開學勳章

cakecakecake 發表於 15-5-12 23:45
因為睇左好多牌子書包都吾合心水,啱嘅又太貴,頭先見到個deuter行山袋好似幾好,價錢ok 所以想問下大家意 ...
我女個Deute用左2年, 幾耐用

醒目開學勳章

我買咗個約20L, 好貼背, 舒服好"咩".
不過略"YIM" 內籠夾小, 唔放得太多書/嘢.  內籠亦無間格.
是在日本買, 當時折算為$500. 但見TAOBAO, 是300人仔, 唔知真假.

而家 wing on and Sogo 做減價,可以去看看。之前我在永安買了一個給呀仔出街用。

cakecakecake 發表於 15-5-12 23:45
因為睇左好多牌子書包都吾合心水,啱嘅又太貴,頭先見到個deuter行山袋好似幾好,價錢ok 所以想問下大家意 ...
我囝都係用行山背囊做書包, 內格係比較窄但8堂唔同書都夠放喎, 仲有放埋功課袋都得!
重點係夠較身, 我買嗰個喺lafuma, 折咗都係4百幾!

yankaka 發表於 15-5-21 12:55
我囝都係用行山背囊做書包, 內格係比較窄但8堂唔同書都夠放喎, 仲有放埋功課袋都得!
重點係夠較身, 我買嗰 ...
請問有冇相睇下?
‹ 上一主題|下一主題