用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍嗚am VS 根德pm
go

劍嗚am VS 根德pm [複製鏈接]

我啱啱收到信 km 收k1 am. 本身有kv pm offer.突然其來km am offer 令我有些猶豫,始終好想小兒讀上午班。
上網search 下comment 見am class 係兩個本地班主任。英文堂日日有但始終吾係net class teacher. 覺得好似am class 好似冇pm class 甘有优勢。想問下大家意見。

3    0    0    0

回覆:劍嗚am VS 根德pm

我有 KM pm 英普 offer
其實我本身都想 am ....不過上網睇英普 comment 真係好似好 d !所以決定 take pm

其實我決定你核心問題應該諗...中意 km 定 KV 多啲

When did you receive the offer letter? Today?
Both are good school.

回覆:mlbidbid 的帖子

Agree 重點是鍾意KM or KV教學法和是否適合你小朋友。我喜歡KM , 當interview KM 同 KV 撞時間,我揀咗KM in。

秋啪頭 , 你小朋友最後讀 KM ?

引用:Agree+重點是鍾意KM+or+KV教學法和是否適合

原帖由 秋啪頭 於 15-05-12 發表
Agree 重點是鍾意KM or KV教學法和是否適合你小朋友。我喜歡KM , 當interview KM 同 KV 撞時間,我揀咗KM i ...
我個仔超活躍,但我偏向kv, 希望可以教度佢坐定些,專注些。吾知甘諗啱吾啱。

引用:Quote:原帖由+秋啪頭+於+15-05-12+發表Agre

原帖由 mlbidbid 於 15-05-12 發表
我個仔超活躍,但我偏向kv, 希望可以教度佢坐定些,專注些。吾知甘諗啱吾啱。

...
啱,親友仔是過度活躍症,揀KV,老師有方法令他坐定,最後入左SFA

回覆:MELODY430 的帖子

KM 老師無甘穏定這點要考慮

回覆:cubyQB 的帖子

是呀,昨天後補註冊了。

引用:我啱啱收到信+km+收k1+am.+本身有kv+pm+off

原帖由 mlbidbid 於 15-05-12 發表
我啱啱收到信 km 收k1 am. 本身有kv pm offer.突然其來km am offer 令我有些猶豫,始終好想小兒讀上午班。
...
我朋友仔讀英華,話同班頭3名幾年都係KM同KV包哂(學術方面兩間都贏哂),但品德方面,KV仔定d,KM仔曳d

秋啪頭 , same here ! You am or pm ?

回覆:cubyQB 的帖子

am

好難決擇。kv km 各有各好。我仔訓兩三小時晏覺,上kv pm 冇得瞓,作息哩方面都好緊要。
你地覺得 km 有冇邊科學術要外補,定係已足夠?

回覆:mlbidbid 的帖子

好難決擇就KV吧,以學生人數計EK一定比較多人讚KV好,升到好小學也很多。又可同屋企人傾下,始終屋企人意見比外人值得考慮。

可否盡早決定,等等緊call waiting的媽媽盡早有offer呢?

KV有過度活躍症的小朋友,唔係掛?
咁都收?

引用:KV有過度活躍症的小朋友,唔係掛?咁都收

原帖由 BERNICEJUNE 於 15-05-13 發表
咁都收?
名校如DB/YW 都會收到SEN 學生。

小曳人  睇漏眼  發表於 15-5-18 12:26

引用:Quote:原帖由+BERNICEJUNE+於+15-05-13+發

原帖由 bubuG 於 15-05-13 發表
名校如DB/YW 都會收到SEN 學生。

引用:可否盡早決定,等等緊call+waiting的媽媽盡

原帖由 Moonlight819 於 15-05-13 發表
可否盡早決定,等等緊call waiting的媽媽盡早有offer呢?
Agree

醒目開學勳章 貢獻勳章

BERNICEJUNE 發表於 15-5-13 10:04
咁都收?
有!我大仔嗰年,有個KM N班過咗KV讀K1
學校唔知知唔知,但我同佢一齊上過playgroup,真係無時停架!
之後响朋友FB見到佢,日日放學要响學校附近公園放電
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題