用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Jolly Jupiter 童學童樂 $5000/星期 平日班 值得嗎 ...
go

Jolly Jupiter 童學童樂 $5000/星期 平日班 值得嗎 [複製鏈接]

Jolly Jupiter 童學童樂 $5000/星期 平日班 值得嗎?

如題,有人讀過可分享下嗎?
這比國際學校暑假班還要貴, 值得嗎?
我想讀小一面試班.

1    0    0    0

tam888 發表於 15-5-10 15:06
Jolly Jupiter 童學童樂 $5000/星期 平日班 值得嗎?

如題,有人讀過可分享下嗎?

學面試不用花這麽多錢的,去“小一選校“那版看看吧,很多面試常見問題、技巧的分享

引用:+本帖最後由+hoihoima+於+15-5-11+23:30+編

原帖由 hoihoima 於 15-05-11 發表
每星期$5000? 聽朋友說只係一星期上一堂,三百蚊一堂有找。請問你講緊邊個course?

回覆:tam888 的帖子

不值!

回覆:hoihoima 的帖子

因暑假班的老師好多炒散嘅妹仔等放榜,無乜經驗,大家搏吓!你唔喺恆常學開好大機會唔會俾核心老師你而你又唔知邊個老師好! 之前五年班和升小一的個仔女去暑假中文班!喺!每次都做(抄?)完八頁教材出來,但個半鐘咁多嘢咁多學生真的有解釋清楚,囫圇吞棗一時間以為學咗好多嘢,但轉眼就忘記嘢,又用唔返!最恐怖有一日五年班的女兒回來說教開她的姐姐當日請假因她放榜!放榜?我女五年級只有中學姐姐教?仲要唔喺native PTH? 好…………隔兩日,我女話姐姐考不上大學因成績唔好!之後我付了錢的堂都沒有再上!已經浪費了錢!不想再浪費時間!我有些朋友覺得很差!有些覺得ok! 通常比較有要求的都去漢X或其他!

回覆:tam888 的帖子

如上面試班就一般啦!攝時間ok如做膽就搏一搏啦!因堅的每星期上一、兩堂好過呢d班!

tinyan1977 發表於 15-8-10 12:14
因暑假班的老師好多炒散嘅妹仔等放榜,無乜經驗,大家搏吓!你唔喺恆常學開好大機會唔會俾核心老師你而你 ...

仲要唔喺native PTH

yes I have heard that too from a parent who sent her kid to JJ for PTH.she said the teacher's PTH is worse than her own and that for sure teacher is not native PTH

回覆:tinyan1977 的帖子

So scary  wasted money

每星期$5000? 我家住灣仔,
妹妹都一直有讀緊,都系三百蚊一堂有找。
請問你講緊邊個course?正考慮繼唔繼續中文,教妹個老師話費用一樣,還送了一本字典,昨天才同妹妹註冊,聽說中文都幾深,我都好擔心
我愛BB

我 D 細路以前讀中文讀得好好, 所以都介紹左好多人去, 有人剛多謝我介紹兼報喜, 話個仔喺冇後台的情況下入到聖保羅男女, 仲話繼續上緊中文班。

唔洗咁貴喎,我女岩岩暑假先喺到上完興趣班,都係二百幾一堂咋喎,我覺得可接受啊,我女都好鍾意喺到上堂,好鍾意啲老師,佢地唔係姐姐黎嫁,個個都好專業,我女上完個暑假真係進步左好多我而家考慮緊佢地個k1中文班,唔知有冇讀過既jm可以分享下呢?
‹ 上一主題|下一主題