用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 梁美芬﹕因為你還年輕
樓主: Derdad
go

梁美芬﹕因為你還年輕 [複製鏈接]

joyce1234 發表於 15-5-15 10:32
一班收左錢既五毛.
BK 呢度都應該有.
以前對五毛既印象係唔見樣唔知邊個,而家就好多出晒樣仲有知名度,呢d高級五毛應該一隻字五毛
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

醒目開學勳章

MASAYA 發表於 15-5-15 10:29
放心,呢d低級錯誤,屈女士會幫手撐,副教授唔係神,總有出錯既時候
唔係幫邊個,只係覺得就算記憶錯誤,其實梁教授當年反對的是校長這職位,
現在佢個仔及全世界敬重的是高錕教授的的為人及學問。兩者好像冇直接的關係?

梁教授鬧高錕教授,相信都係同港事顧問一職有關。
(但梁教授都係因為親中才上到去立法會及行會喎?難明。)

利益申報:對梁教授冇乜好感,高錕教授係我讀書時師公。

Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

引用:Quote:joyce1234+發表於+15-5-15+10:32+一

原帖由 MASAYA 於 15-05-15 發表
以前對五毛既印象係唔見樣唔知邊個,而家就好多出晒樣仲有知名度,呢d高級五毛應該一隻字五毛  ...
我諗住係計hit rate, 每10個hit 5 毛。  否則點解佢越講越出位。

MASAYA  咁BK點計數?  發表於 15-5-15 11:12

Derdad 發表於 15-5-15 11:03
唔係幫邊個,只係覺得就算記憶錯誤,其實梁教授當年反對的是校長這職位,
現在佢個仔及全世界敬重的是高錕 ...
咁我都利申一下先,其實我好憎梁"副"教授
p.s. 唔好幫佢升職
Learning to Read, Reading to Learn.

回覆:梁美芬﹕因為你還年輕

阿爺駛係我地身上既維穩費真的好甘,辛苦晒咁多五毛,可惜我地尚且仲算能夠明是非、知善惡。

joyce1234 發表於 15-5-15 11:12
阿爺駛係我地身上既維穩費真的好甘,辛苦晒咁多五毛,可惜我地尚且仲算能夠明是非、知善惡。

...
唔駛驚,香港幾百億幾百億咁補貼

回覆:MASAYA 的帖子

BK?  私煙既粉絲應該知?

睇完,竟然如此搞笑,寫文章應該是深思熟慮過,又唔係口頭訪問,點會記錯㗎?寫文章竟然咁唔小心,咁都做到博士?笑死街坊。

引用:睇完,竟然如此搞笑,寫文章應該是深思熟慮

原帖由 Angelafyfy 於 15-05-16 發表
睇完,竟然如此搞笑,寫文章應該是深思熟慮過,又唔係口頭訪問,點會記錯㗎?寫文章竟然咁唔小心,咁都做到 ...
教壞學生

私煙質素高?相信睇到呢句鈺成都噴飯。

引用:睇完,竟然如此搞笑,寫文章應該是深思熟慮

原帖由 Angelafyfy 於 15-05-16 發表
睇完,竟然如此搞笑,寫文章應該是深思熟慮過,又唔係口頭訪問,點會記錯㗎?寫文章竟然咁唔小心,咁都做到 ...
她的博士是國內唸的,而且指導教授是專幫人大釋法的長老!

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

其實,每個人都係獨立個體,就算真係阿媽鬧高錕,阿仔 like 佢,都冇 conflict ,點解要 presume 同一家人,要有同一立塲?
咁都可以寫出來,五毛份工太易做。

回覆:nintendo 的帖子

她只是表達自己,如何由反建制變成建制的合理化。

最大敗筆只是抽錯水,錯誤消費了高鍟教授的名譽,被人踢爆而已!

MASAYA  成魔之路?  發表於 15-5-16 16:28
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.
‹ 上一主題|下一主題