用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園(麗港城) 小朋友讀這間開心嗎?
樓主: Happi_Mum
go

小朋友讀這間開心嗎? [複製鏈接]

Tbb2013 發表於 15-6-4 07:10
pn班成36至38人,會好迫咁。
定係36人會分小組做唔同嘅嘢呢?

會分 3 組呀, 我囡果組得 10 個小朋友度咋~

上堂會有小組上堂, 亦有成班一齊上, 好似唱遊同 story time 係成班一齊上的~

原來係咁安排。
唔知多唔多人考慮轉去第二度讀k1呢

回覆:小朋友讀這間開心嗎?

我認為老師好唔好真係好睇佢個人,我覺得學校本來係幾好的

我女讀pn時好開心,好鍾意返學,返嚟好多嘢都識,d嘢又跟得好足,每日放學都整整齊齊咁,pn老師比我感覺好好,好有愛心!

但升上K1 之後,我女成日話老師唔錫佢,成日唔係咁想返學,d字10個10個都唔識,d書本又做d唔做d,無返學個d就永遠唔會補做唔會補印,放學日日都烏烏wher wher ,手冊d印可以印得一半就派,根本完全睇唔到佢想提醒嘅內容,最離譜係,問親佢嘢5次有4次係答唔知囉!所以,我女k1個老師實在比我感覺係做嘢好求其,無咩愛心,唔關心小朋友!

希望來年升班轉過一個好老師就好了!

回覆:elleellebaby 的帖子

我女今年K1上午, hello!

回覆:peggyting 的帖子

hello,同學仔媽咪👋

回覆 Happi_Mum 的帖子

hello happi_mum, can add me whatsapp if have  a group? my girl is AM class too

其實哩間學校學術真係唔錯, 大部份老師都好好, 但當然有部分好唔得好惡, 我仔讀2歲班果陣個老師真係不得了, 同家長零溝通咁滯,寫紙仔問老師野, 永遠3-4日先覆(我唔係怪獸家長, 一年問過佢2次野) 個仔日日唔想返學, 成日扮老師鬧佢地, 好辛苦捱過2歲班, 上到K1老師好左好多, 我仔開始鐘意返學, 仲話老師好好TIM, 順利過渡到K2, 哩個老師又不得了, 今次係好到爆炸, 好主動同家長溝通, 連仔仔有小小改變都即刻知, 好有HEART, 今年仔升K3了, 希望遇到好老師LA
今年我女都係度讀2歲班, 好好彩佢班主任好好所以佢開心上學, 一聲都無喊過, 所以小朋友開唔開心上學絕對取決於老師好唔好

引用:其實哩間學校學術真係唔錯,+大部份老師都好

原帖由 suetyizoe 於 15-08-29 發表
其實哩間學校學術真係唔錯, 大部份老師都好好, 但當然有部分好唔得好惡, 我仔讀2歲班果陣個老師真係不得了, ...
請問藍田迦南同九龍堂迦南,除了學費,分別大嗎?我住在中間,諗緊報邊間k1好

我唔太清楚九龍塘好唔好, 但藍田其實真係唔差, 我覺得唔好既老師邊度都有, 係睇小朋友好唔好彩, 撞唔撞中

回覆 tinyangel 的帖子

sorry for late reply, hv you join group now?

引用:Quote:原帖由+suetyizoe+於+15-08-29+發表

原帖由 biloveu 於 15-08-31 發表
請問藍田迦南同九龍堂迦南,除了學費,分別大嗎?我住在中間,諗緊報邊間k1好

...
我都想問下邊間pn好d?thx!

引用:我唔太清楚九龍塘好唔好,+但藍田其實真係唔

原帖由 suetyizoe 於 15-09-02 發表
我唔太清楚九龍塘好唔好, 但藍田其實真係唔差, 我覺得唔好既老師邊度都有, 係睇小朋友好唔好彩, 撞唔撞中 ...
thx!

‹ 上一主題|下一主題