用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小六謝師宴
go

小六謝師宴 [複製鏈接]

要學生自己諗掂佢,有冇高手比下意見,唔想咁貴,多謝幫忙

0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

學生點自己攪呀
早幾年聽過有朋友話, 佢果間叫細路唸, D細路第一樣建議: 四季啦好靚呀

最基本
1. 問學校ADMIN拎個嘉賓/職員名單, 決定請邊個, 幾多客人; 日抖定夜晚
2. 訂左日子先, 起碼D大佬得閒至得架, 之後家長最多人OK的日子; 決定大約幾多圍
3. 搵學校附近, 或者旺區, 酒樓一圍幾錢, 謝師宴無翅一般可以平D, 拿拿聲商量扑除MARK實個日子
4. 之後再慢慢商量細節 (攝影, 紀念品, 節目, 請柬點攪, final名單等等)

回覆:小六謝師宴

哦,sorry……我無講清楚。淨系自己個班大約有廿六加今年教佢地D老師,三十幾人倒啦!

醒目開學勳章 王國長老

引用:哦,sorry……我無講清楚。淨系自己個班大

原帖由 ky3816 於 15-04-30 發表
哦,sorry……我無講清楚。淨系自己個班大約有廿六加今年教佢地D老師,三十幾人倒啦!

...
無家長?

引用:Quote:原帖由+ky3816+於+15-04-30+發表哦,

原帖由 Charlotte_mom 於 15-04-30 發表
無家長?
冇喎!

醒目開學勳章 王國長老

咁細攪啦,學校附近西餐廳/平價酒店搵個下午老師得閒,下午茶平d。一係book 屋苑clubhouse call到會

回覆 Charlotte_mom 的帖子

我第一個都係諗到club house搞, 叫d家長幫手, 小朋友們要諗節目, 大食會(自己整),  小朋友表演俾老師睇, 重要搵個口才好的做司儀, 如果可以的, 可以大家夾份買份禮物或者diy整份禮物俾老師

回覆 ky3816 的帖子

或者直情喺學校call到會,場地錢都慳返

多謝各位回覆,可以加强阿囡想像空間

引用:回覆+ky3816+的帖子 或者直情喺學校call到

原帖由 zilch01 於 15-04-30 發表
回覆 ky3816 的帖子

或者直情喺學校call到會,場地錢都慳返
學校有歸屬感,畢竟在校經過六年,好有意思

under_the_tree 發表於 15-4-30 23:25
學校有歸屬感,畢竟在校經過六年,好有意思
對老師來講就腳D
‹ 上一主題|下一主題