用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖彼得小學 請問1-1-0可叩門嗎?
go

請問1-1-0可叩門嗎? [複製鏈接]

心儀St. Peter, 有宗教分, 但非住在11網, 請問1-1-0可以叩門嗎?

另外, St. Peter算谷嗎? 初小功課大約花幾耐時間?

煩請解答, 謝謝。
   4    0    0    0

回覆:gglover 的帖子

去年有1,1,0 的成功例子
讀了大半年St. Peter 都感受不到"谷",不過學校會有不同方法鼓勵學生完成不同自學活動,提升校本以外的學術水平。

學校的功課都是設計大多在1小時內能完成,另外學校亦會有一些網上中英數的功課天天做,但不完成不會當欠交。

引用:去年有1,1,0+的成功例子 讀了大半年St.+Pet

原帖由 803Joa 於 15-04-30 發表
讀了大半年St. Peter 都感受不到"谷",不過學校會有不同方法鼓勵學生完成不同自 ...
感謝答覆

引用:去年有1,1,0+的成功例子 讀了大半年St.+Pet

讀了大半年St. Peter 都感受不到"谷",不過學校會有不同方法鼓勵學生完成不同自 ...
請問這即是小一己要一部电腦預留給小朋友?

回覆:請問1-1-0可叩門嗎?

對,是需要電腦和上網,當然他不需要自己擁有一部。如果家中沒有,應該非常不方便。我相信很多小學一年級會開始用。小一有電腦課,並會學打字。

引用:Quote:原帖由+803Joa+於+15-04-30+發表去年

如果用圖書館電腦是你最方便的方式完成上網功課。當然冇問題!👍🏻

可以的,我仔去年便是1-1-0扣門入到。
我也同意小一唔谷,功課/考測亦唔多,就算長假期如聖誕、新年假期功課,我仔都可以一至兩天內做完(做兩、三個鐘),仲要我仔已經係心散果D

Siugy25 發表於 15-5-12 22:25
我也同意小一唔谷,功課/考測亦唔多,就算長假期如聖誕、新年假期功 ...
請問上年叩門考小朋友乜野嫁?要見家長嗎?thx

引用:如果用圖書館電腦是你最方便的方式完成上網

引用:可以的,我仔去年便是1-1-0扣門入到。 我也

原帖由 Siugy25 於 15-05-12 發表
我也同意小一唔谷,功課/考測亦唔多,就算長假期如聖誕、新年假期功 ...
我都想知扣門考咩,可以透露一些嗎?

爬吓之前的帖子
「11綱聖彼得面試結果?」

去年面試形式很不同,但有的共通點是中英語文能力要好。

gglover  thanks  發表於 15-5-19 11:56

請問英文課程如何?有趣生動?定傳统教文法?有 net 教英文嗎?

引用:Quote:原帖由+803Joa+於+15-04-30+發表去年

引用:心儀St.+Peter,+有宗教分,+但非住在11網,+

原帖由 gglover 於 15-04-29 發表
心儀St. Peter, 有宗教分, 但非住在11網, 請問1-1-0可以叩門嗎?

另外, St. Peter算谷嗎? 初小功課大約花幾 ...
請問宗教分是一定要聖公會的還是其他基督教宗派都可以呢? 謝謝

引用:Quote:原帖由+gglover+於+15-04-29+發表心

原帖由 Hoho_baby 於 15-06-07 發表
請問宗教分是一定要聖公會的還是其他基督教宗派都可以呢? 謝謝
Sorry 老人痴呆唔記得之前有姊妹解答咗,唔好意思!!

回覆:Siugy25 的帖子

請問你Around 1 幾多分抽唔到?

‹ 上一主題|下一主題