用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖公會幼稚園學生人數(見圖)
go

聖公會幼稚園學生人數(見圖) [複製鏈接]

想請教大家,為什麼高班上下午班各60人,幼兒班/低班是各90人呢?有30人在K2後去了哪裡?定系呢兩年增加了學位?

7    0    0    0

呢張圖的低班個年是剛兩校合併,即60人中環校30人畢拉山校,而高班個年,只計中環校60人.

skh如果走左30人都會有人插班啦.

回覆:fruitfulsnoopy 的帖子

原來系咁jm 好聰明啊!謝謝

回覆:cleverGG 的帖子

港島神級幼稚園,相信只有好多人等位,中途離開既應該少之又少

引用:港島神級幼稚園,相信只有好多人等位,中途

原帖由 rookie_mama 於 15-04-29 發表
港島神級幼稚園,相信只有好多人等位,中途離開既應該少之又少
神級幼稚園咁誇張?我同D朋友講好多人都唔識間幼稚園

回覆:QKmommy 的帖子

可能每個人對神級的定義唔同掛有時神級都未必多人識的。正如有時都有人問,寶山幼稚園即系邊間?cckg stands for what?

puichingforsure    發表於 15-8-12 15:24

少啲人知可能係好事...

引用:Quote:原帖由+rookie_mama+於+15-04-29+發

原帖由 QKmommy 於 15-04-29 發表
神級幼稚園咁誇張?我同D朋友講好多人都唔識間幼稚園
想請教QKmommy, 最後有去注冊嗎?女女系米大b?

引用:可能每個人對神級的定義唔同掛有時神級都未

原帖由 cleverGG 於 15-04-29 發表
可能每個人對神級的定義唔同掛有時神級都未必多人識的。正如有時都有人問,寶山幼稚園即系邊間?cc ...
對啊,人人定義不同。不過SKH的升小成績,睇下都好開心。
http://www.skhkg.edu.hk/?page_id=671

引用:少啲人知可能係好事...+ +

原帖由 rookie_mama 於 15-04-29 發表
少啲人知可能係好事...
同意

引用:Quote:原帖由+rookie_mama+於+15-04-29+發

原帖由 Jupiter 於 15-04-30 發表
同意
呢兩年都3、4千人報名... 啱啱呢年要加多一日去interview,不會人少啦!

我舊年放棄了SKH (正取生), 而揀了半龍幼, 因為覺得考少一間私小得一間, 我學校亦有其它家長放棄了SKH, 大部份家長有龍幼, 都會放棄SKH, 因為SKH從來無保證你一定考到直資, 私小, 不過SKH家長係會自己谷小朋友, 不過SKH亦係一間好學校, 如果我不是有半龍幼, 我亦會留下讀SKH.  

引用:我舊年放棄了SKH+(正取生),+而揀了半龍幼,+

原帖由 catcle 於 15-04-30 發表
我舊年放棄了SKH (正取生), 而揀了半龍幼, 因為覺得考少一間私小得一間, 我學校亦有其它家長放棄了SKH, 大 ...
睇番舊年的討論都幾informative: http://m.edu-kingdom.com/post.php?fid=6&tid=2744798&page=1

引用:Quote:原帖由+QKmommy+於+15-04-29+發表神

原帖由 cleverGG 於 15-04-29 發表
想請教QKmommy, 最後有去注冊嗎?女女系米大b?
註左冊呀,係大女,一月

知唔知幾時正式交學費註冊?現在只交了留位費?

回覆:QKmommy 的帖子

你女女好叻啊!我好中意呢間學校,希望今年考到

引用:我舊年放棄了SKH+(正取生),+而揀了半龍幼,+

原帖由 catcle 於 15-04-30 發表
我舊年放棄了SKH (正取生), 而揀了半龍幼, 因為覺得考少一間私小得一間, 我學校亦有其它家長放棄了SKH, 大 ...
半龍是: spk/sh/真光/ st clares,其中一間?  否則為何放棄skh?  thanks

上年interview考邊方面多呀?

加油

引用:上年interview考邊方面多呀?

原帖由 chu888 於 15-05-07 發表
上年interview考邊方面多呀?
考睇2幅圖,其中一幅有3種生果,第二幅少左一個,叫你係個籃度攞冇左個個出來
另外考插牙刷,插4枝,之後叫女俾番2枝老師
最後俾2支筆小朋友,一枝有色,一枝冇色,叫佢將有色個技𢵧出來俾老師
亦有問家長問題,好普通的,問如果小朋友在學校唔講野,我們會點樣 handle? 全中文

‹ 上一主題|下一主題