用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想知你哋小朋友返緊嘅pn 有無功課要做? ...
go

想知你哋小朋友返緊嘅pn 有無功課要做? [複製鏈接]

Pn 唔係填色多咩?k1上學期先開始畫下線條點點咁?

1    0    0    0

引用:Pn+唔係填色多咩?k1上學期先開始畫下線條

原帖由 kittymilo 於 15-04-28 發表
Pn 唔係填色多咩?k1上學期先開始畫下線條點點咁?
我囡囡間學校冇功課,開學到現在先做了三份家長同小朋友合作的project。其實PN班唔應該有什麼功課。我知有些PN班每星期都有功課,不過都係父母做多。

回覆:想知你哋小朋友返緊嘅pn 有無功課要做?

一星期做一次閱讀報告,都係睇完本書畫下公仔油下顏色咁

我仔仔係d教育中心每日都會番屋有畫直線功課
而我知佢地每日番學會再做一份勞作 有時填色 拼貼

每日兩樣,線吖點吖填色吖認字母數字中文字,逢節日有勞作(多數大人做,佢參與),時不時有D活動報告。

Anfield nursery and K1都無功課

回覆:kittymilo 的帖子

學券幼稚園,pn班通常一星期派一本圖書,家長畫公仔小朋友填色,另外有本功課一個月做兩三次,有時要搜集圖片,有時要設計小動物或物件,貼在簿上。不用認字,未有連線功課,k1才連線。

我個女一星期反2日pg 每次上堂都做勞作 一星期第2堂有一份功課 而家劃曲線

回覆:kittymilo 的帖子

無仼何功課😊😊

‹ 上一主題|下一主題