用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學(長沙灣) 廿五分有多大機會入長沙環協和小學?
go

廿五分有多大機會入長沙環協和小學? [複製鏈接]

長沙環協和小學 父親舊生有多大機會收?

1    0    0    0

tamama765 發表於 15-4-27 17:27
父親係舊生只有20分。

25分係入硬, 不過只有舊生分無宗教分只有20分.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

樓主到底你有無宗教分。25分唔入既小學香港只有幾間, 但一定唔係你果間。

回覆:廿五分有多大機會入長沙環協和小學?

請問宗教分協和點計呢? 係咪要父母或小朋友洗咗先算呢?

回覆:little_yolky 的帖子

我在學校網睇唔到點先計宗教分果五分 打電話又無人聽。。所以担心果五分有差遲

引用:我在學校網睇唔到點先計宗教分果五分+打電

原帖由 tamama765 於 15-04-27 發表
我在學校網睇唔到點先計宗教分果五分 打電話又無人聽。。所以担心果五分有差遲

...
你要自己打去問架!

回覆:chingcging 的帖子

咁唯有親自去問,謝謝。

回覆:little_yolky 的帖子

我地準備要羅埋果五分宗教分媽媽本人已是多年基督徒 但是係浸信會 受浸,小朋友未,所以唔知係協和計唔計到果五分。

引用:我地準備要羅埋果五分宗教分媽媽本人已是多

原帖由 tamama765 於 15-04-27 發表
我地準備要羅埋果五分宗教分媽媽本人已是多年基督徒 但是係浸信會 受浸,小朋友未,所以唔知係協和計唔計到 ...
應該可以,是25分,恭喜妳,記很得揾返浸受浸證明

786 發表於 15-4-28 08:42
應該可以,是25分,恭喜妳,記很得揾返浸受浸證明
都係要打去問清楚, 有D學校真係要小朋友都有"洗禮証明" (因部份教會會提供), 甚至需要由教會主任牧師出信証明"家長"和"小朋友"都有"恆常參與教會活動"先計分
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 tamama765 的帖子

舊年簡介會有人問過, 宗教5 分係計父母的受浸證明.

‹ 上一主題|下一主題