用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ESF WKS K1 vs 啟思附幼 K1
go

ESF WKS K1 vs 啟思附幼 K1 [複製鏈接]

如果學費可負擔,那間好D

兩個都是 AM OFFER
   0    0    0    0

引用:如果學費可負擔,那間好D兩個都是+AM+OFFER

原帖由 tsewest 於 15-04-25 發表

It's two different route. I can tell you learn very minimal Chinese with ESF ( I mean primary, not to mention about kinder =0).

醒目開學勳章 貢獻勳章

一間升小學嘅ratio 唔高 ,另一間機會都幾大
一間上國際學校,另一間上本地IB學校
一間多外籍人士,另一間主要係本地人

邊間好d?!自己鍾意囉~ 無話邊間好d架
恐龍家

我之前以為ESF kinder唔多上ESF primary (因早幾年曾經試過有此現象), 但有jm說近兩年想上番ESF primary的大部份都上到。

醒目開學勳章 貢獻勳章

siden 發表於 15-4-25 23:00
我之前以為ESF kinder唔多上ESF primary (因早幾年曾經試過有此現象), 但有jm說近兩年想上番ESF primary的 ...
咁好?!我早3幾年聽過,部份分校得50% only!

恐龍家

引用:Quote:siden+發表於+15-4-25+23:00+我之前

原帖由 小曳人 於 15-04-25 發表

好似話之前WKS個校長所以好少入番ESF primary, 佢走咗之後就風調雨順。
個jm講完我再揾friend問, confirm真的如此。

引用:Quote:siden+發表於+15-4-25+23:00+我之前

原帖由 小曳人 於 15-04-25 發表
我在play visit時  校方說有90+%上返Esf or Esf 私立

回覆:ESF WKS K1 vs 啟思附幼 K1

是呀,舊年ESF(TY)有99%kindy直上ESF primary,所以我打算給囝囝讀這間!

引用:如果學費可負擔,那間好D兩個都是+AM+OFFER

原帖由 tsewest 於 15-04-25 發表

Sorry 寫錯 兩間都是Pm offer

‹ 上一主題|下一主題