用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 HKPS vs SC PN
go

HKPS vs SC PN [複製鏈接]

兩間都鍾意, 邊間好D?
   1    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

揾張紙,自己寫低你所喜歡嘅嘢,再作比較

我就.... hkps 校舍 >> SC
hkps 返學時間唔會轉
我鍾意細校多d
恐龍家

回覆:小曳人 的帖子

Sounds like SC better. HKPS has location issue

小曳人  yes  發表於 15-4-28 09:53

引用:揾張紙,自己寫低你所喜歡嘅嘢,再作比較我

原帖由 小曳人 於 15-04-25 發表
揾張紙,自己寫低你所喜歡嘅嘢,再作比較

我就.... hkps 校舍 >> SC
我同你一樣諗法,support.

HKPS小班教學,又比sc難考入,名氣其实吾比sc差,只係收生少,評语都自然少好多。

回覆:HKPS vs SC PN

Hkps Pn 果年無得轉
但k1 k2 任選上下午英普定中英班
K3 就一定係下午,任選中英定英普

回覆:mntabo 的帖子

everyone need to take school bus. Heard it will take 1.5 hour from shatin to the school. It is too rough for a 2 year old kid

HKPS因location problem已實施左一d改變,包括早半小時番學,而呢半小時有得玩,有得食,有野學,我覺得好滿意。另外,全校規定要撘校車,而上落校車一定在校園內,我覺得安排仲好過之前。樂基用既係保母車,路線多而且有安排過的,應該唔會要撘好耐架喎? 除非住得太遠?
‹ 上一主題|下一主題