用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 哪間直資要簽 "放棄大抽獎" ?
go

哪間直資要簽 "放棄大抽獎" ? [複製鏈接]

我聴聞某些直資要"被取錄"的考生家長簽署放棄統一派位.   請問是哪幾間 ?  謝謝.
   0    0    0    0
天助自助者,  別再怨天尤人

所有直資一旦接受左都無得大抽獎wor

Mrs.Luckycat  thanks !  發表於 15-4-24 16:41

直資係間間都要放棄大抽獎, 如私小就看學校

Mrs.Luckycat  thanks !  發表於 15-4-24 16:42

醒目開學勳章 王國長老

政府規定, 直資一定要咁做

回覆 Charlotte_mom 的帖子

Thanks, Charlotte_mom.

我仲以為只是某幾間直資咁做.....

Anyway, thanks.
天助自助者,  別再怨天尤人

任何學生係直資學校註冊咗學位, 學校會將學生資料上呈教育局, 教育局電腦就唔會在小一統一派位分配學位比呢位學生 !!

Mrs.Luckycat  thanks !  發表於 15-4-24 16:41

回覆:哪間直資要簽 "放棄大抽獎"

回覆:哪間直資要簽 "放棄大抽獎"

咁如果會唔會有可能係 submit 左大抽獎張 form 之後先收到直資 offer? 咁咪可以兩邊都得?

引用:咁如果會唔會有可能係+submit+左大抽獎張+f

原帖由 AhMi0723 於 15-04-26 發表
咁如果會唔會有可能係 submit 左大抽獎張 form 之後先收到直資 offer? 咁咪可以兩邊都得?

...
總之係計你簽紙take直資offer,你幾時take,就幾時放棄

Mrs.Luckycat  thanks !  發表於 15-4-27 09:21

醒目開學勳章 王國長老

引用:咁如果會唔會有可能係+submit+左大抽獎張+f

原帖由 AhMi0723 於 15-04-26 發表

...
Submit左都無用!6月至有結果,除非小朋友幸運(?)到6月後至有直資offer (之前一直候補中),就真係可以兩邊揀喇(講到尾點都係只可返一間學校,對嗎)

‹ 上一主題|下一主題