用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 浸信會奧基V S對衡道方方
go

浸信會奧基V S對衡道方方 [複製鏈接]

剛收到信奧基交$,但方方6月先覆轉吾轉到am,点揀好?

1    0    0    0

回覆:crystalizedme 的帖子

用家,小女讀得幾開心。

回覆:浸信會奧基V S對衡道方方

姨甥都讀緊,但我覺得程度淺

我認為都OK。學a-z, 吾同英文生字,中文,太陽月山火車之頰,阿女pn,對數字有多同少概念,可數到1-20俾我,pn 全部功課上堂做,每日開開心心上學去,次次問佢開吾開心,都話開心,話上學跑跑跳跳,唱歌仔。惟獨我吾喜歡學校snack time, 好似來來去去都係動物餅乾,白面包同蘋果,好悶。

我都係pn用家, 我同意學校茶點係差嘅, 但程度絕對唔淺, 教緊D for dinosaur, L for leopard, 中文我小朋友識"車", "藍", 同區薄有名氣嘅幼稚園家長朋友都話奧基深, 我從未聽過有人話淺, 或者係我見識少啦不過佢地好少主動同家長溝通, 同埋老師絕對唔嚴,  如果你好講求紀律就唔岩

引用:我都係pn用家,+我同意學校茶點係差嘅,+但程

原帖由 natalieay 於 15-04-27 發表
我都係pn用家, 我同意學校茶點係差嘅, 但程度絕對唔淺, 教緊D for dinosaur, L for leopard, 中文我小朋友 ...
我都係用家,認同以上觀點
佢地較為free style, 但學術同成效我覺得唔淺,小朋友返學都開心,除了對紀律要求唔嚴格同少主動接觸家長,其他都滿意

引用:我都係pn用家,+我同意學校茶點係差嘅,+但程

原帖由 natalieay 於 15-04-27 發表
我都係pn用家, 我同意學校茶點係差嘅, 但程度絕對唔淺, 教緊D for dinosaur, L for leopard, 中文我小朋友 ...
我見姨甥仔d書好少生字

不過學校全英,你地小朋友係咪會自動講英文

我姨甥好少講但佢聽得明

引用:Quote:原帖由+natalieay+於+15-04-27+發表

原帖由 crystalizedme 於 15-04-27 發表
我見姨甥仔d書好少生字

不過學校全英,你地小朋友係咪會自動講英文
聽得明,講就一時時,我講英文時佢就答我英文,有時自己無啦啦會話yes, no, more pls, thank you,sorry呢啲

阿囝讀緊pre K-1, 我覺得程度ok, 我比較重視train 聽講能力,阿囝而家可以自己睇全英卡通片,自己讀每頁大約有二十字的英文書,阿囝好喜歡奧基,難得一間開心又學到好英文的幼稚園

引用:阿囝讀緊pre+K-1,+我覺得程度ok,+我比較重

原帖由 gillielam 於 15-04-27 發表
阿囝讀緊pre K-1, 我覺得程度ok, 我比較重視train 聽講能力,阿囝而家可以自己睇全英卡通片,自己讀每頁大 ...
Pre k係咪比n高一級,係大b?

PN英文書少生字好正常呀! 其實佢地本英文書都有一堆英文句子, 不過係英文兒歌果部分! 我小朋友都聽得明英文, 都睇得明英文卡通, 有時會講少少英文詞語, 我地屋企主要講中文, 所以講得唔多, 如果你想小朋友係平時都用英文溝通, 屋企都要用英文呀, 而家d小朋友好聰明, 識得轉nicam的

引用:PN英文書少生字好正常呀!+其實佢地本英文書

原帖由 natalieay 於 15-04-28 發表
PN英文書少生字好正常呀! 其實佢地本英文書都有一堆英文句子, 不過係英文兒歌果部分! 我小朋友都聽得明英文 ...
Thx
我都好大機會比阿囡讀奧基
我本身都同佢用英文溝通,爸爸婆婆就用中文
希望返學再打好個底

crystalizedme 發表於 15-4-28 09:26
Pre k係咪比n高一級,係大b?
Yes, Pre-K1 係大b

pn用家,好包容小朋友,唔會complain小朋友曳,老師有愛心。唯獨係老師turnover大,上學期未完,已轉左班主任。

pn用家
>>不過佢地好少主動同家長溝通, 同埋老師絕對唔嚴,  如果你好講求紀律就唔岩
agree.
English level is OK...
Happy school

>>術同成效我覺得唔淺,小朋友返學都開心,除了對紀律要求唔嚴格同少主動接觸家長,>>> agree

Finally choose oasis

Oasis is good in terms of english environment

‹ 上一主題|下一主題