用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田靈糧堂揮手區
go

藍田靈糧堂揮手區 [複製鏈接]

AM class, 仔,3月B

大家收到註冊email未呀?

2    0    0    0

回覆:藍田靈糧堂揮手區

已收到,但仲1516。

回覆:Photosynthesis 的帖子

收到啦😆,am class 6月b女

引用:已收到,但仲1516。 +

原帖由 bbbb2013 於 15-04-23 發表
已收到,但仲1516。
點解呀?你bb有更多好嘅offer?
因為我同老公本身好鍾意靈糧堂係happy school, 冇乜功課,所以一心就係呢間。
最重要係你地想bb喺邊種學校環境學習?

引用:收到啦😆,am+class+6月b女 +

原帖由 carriewongx 於 15-04-23 發表
收到啦😆,am class 6月b女
好開心呀!會吾會同一班呢?

收到...15/16中
11月b...pm class

引用:Quote:原帖由+carriewongx+於+15-04-23+發

原帖由 Photosynthesis 於 15-04-23 發表
好開心呀!會吾會同一班呢?
嘻嘻..就算吾同班都要認識下啦😜

引用:收到...15/16中11月b...pm+class

原帖由 christina_lo_20 於 15-04-23 發表
收到...15/16中
11月b...pm class
點解呀? 有更好offer?
係咪擔心升小一後跟吾上? 
其寞我都有少少擔心, 不過見仔仔面試時好鍾意間學校, 好鍾意d老師, 感覺老師好有愛心。面試完後仔仔企喺班房窗口出面吾捨得走, 仲望住老師背影,講得出老師個名同佢講byebye (但個老師忙住下一輪面試係見吾倒佢😅😅)

Photosynthesis 發表於 15-4-23 15:43
點解呀? 有更好offer?
係咪擔心升小一後跟吾上?
其寞我都有少少擔心, 不過見仔仔面試時好鍾意間學校,  ...
我都擔心升小一有機會跟唔上 😣大部分小學都唔係happy school 😞

回覆 Photosynthesis 的帖子

其實我知道佢係區內數一數二既名校....學校好好.......好難入
但我自己著重言語方面多d....靈糧應該俾唔到我...

升小既資料你地可以校網睇

醒目開學勳章

christina_lo_20 發表於 15-4-23 16:24
回覆 Photosynthesis 的帖子

其實我知道佢係區內數一數二既名校....學校好好.......好難入
語言, 你係指國語?? 當然佢比KM, KV差遠D
但係佢算係OK, 我小朋友, 佢每週會批2本圖書佢, 並會派多一張簽名紙

要佢地係返學前, 係學校搵人讀比佢聽, 要簽滿果張紙先可以玩,

每個禮拜如是....一張紙大約要簽20個名, N班就未必有, 不過K班就已經有呢個

回覆 kk80400 的帖子

國語同英文呀

因為太happy, 可能係discipline會比較寬容,另外語言及程度嘅問題,所以令我1516. 好多人都叫我㨂迦南(麗港城)。

但interview那天,LLC嘅老師好有耐性觀察我女女的表現。所以我覺得LLC嘅老師應該有愛心d. 不過又諗起現實,好難適應小一,又令我卻步。

引用:Quote:原帖由+Photosynthesis+於+15-04-23+

原帖由 carriewongx 於 15-04-23 發表
嘻嘻..就算吾同班都要認識下啦😜
好呀!一定要認識下。我仲睇梗靈糧啲form, 好多嘢填咁

引用:Quote:Photosynthesis+發表於+15-4-23+15:4

原帖由 mswingwing 於 15-04-23 發表
我都擔心升小一有機會跟唔上 😣大部分小學都唔係happy school 😞
我知港同係活動教學,但我吾係太清楚呢間係咪happy school呀?
不過我覺得幼稚園好似讀得開心重要啲:)

引用:Quote:christina_lo_20+發表於+15-4-23+16:

原帖由 kk80400 於 15-04-23 發表
語言, 你係指國語?? 當然佢比KM, KV差遠D
但係佢算係OK, 我小朋友, 佢每週會批2本圖書佢, 並會派多一張簽名 ...
吾好意思,我有少少問題,想請問係咪即係2本書要喺學校揾齊20個同學讀比佢聽?但佢地識字未㗎?一話要喺返學前,喺屋企或街搵20個人讀比佢聽?

咁妳小朋友都讀梗靈糧?係咪讀得好開心?老師好有愛心?課程係咪好淺?(我睇之前有關靈糧嘅post話學校其實有啲task係比父母同小朋友喺屋企做,吾係一定要做,但做咗就會學倒好多嘢)同埋係咪冇乜英文同普通話堂?我好多朋友都叫我喺出面揾啲英文同普通話興趣班比仔仔學,有個朋友話銅鑼灣嘅靈糧好似有呢類興趣班,請問妳知吾知道藍田靈糧堂有冇?

吾好意思太多問題,吾該哂
😊

引用:因為太happy,+可能係discipline會比較寬容

原帖由 bbbb2013 於 15-04-23 發表
因為太happy, 可能係discipline會比較寬容,另外語言及程度嘅問題,所以令我1516. 好多人都叫我㨂迦南(麗 ...
紀律問題反而我吾太擔心,但英語同國語都係我比較擔心嘅。不過好多人都同我講靈糧真係一間好學校,只不過language方面係比較弱,我都考慮梗遲啲會幫仔仔報啲英文同普通話嘅興趣班。

至於迦南我自己有保留,攞form嗰日我問有個企喺門口嘅兩個職員係咪可以喺度攞form, 佢黑面渺咀冇答指去上面嘅counter. 咁我心諗或者佢喉嚨吾舒服又或者太多人問佢所以黑面啫。

到interview迦南嗰日老師全個過程都黑面,不過或者我呢個係個別case, 但我知道呢間學校吾係太適合我仔仔。

下午班,7月女

想問你地幾多號要註冊呀
‹ 上一主題|下一主題