用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 秀德靈糧堂vs浸信會奧基N班
go

秀德靈糧堂vs浸信會奧基N班 [複製鏈接]

細b~兩間都係下午,靈糧堂近屋企但就唔太著重英文,奧基就主力英文但交通唔放便!你地會點揀?可比意見參考吓嗎?

0    0    0    0

引用:細b~兩間都係下午,靈糧堂近屋企但就唔太

原帖由 Baoyeung 於 15-04-22 發表
細b~兩間都係下午,靈糧堂近屋企但就唔太著重英文,奧基就主力英文但交通唔放便!你地會點揀?可比意見參 ...
校舍就靈糧堂吸引d!我上次去奧基校舍就簡陋d冇乜佈置,感覺唔係好似幼稚園!有小朋友讀緊嘅家長可分享下嗎?Many thanks!

回覆:秀德靈糧堂vs浸信會奧基N班

我唔認識奧基,但囡囡就係秀德讀PN.  秀德係一個好學校,老師好照顧小朋友。如果,你比較注重學校語境,咁秀德就可能唔係好夠。但小朋友喺秀德就絕對會好開心。

Will they help the babies transition to PN when they cannot go to school with their parents? How do the teachers handle crying babies?

引用:我唔認識奧基,但囡囡就係秀德讀PN.++秀德

原帖由 JK427 於 15-04-22 發表
我唔認識奧基,但囡囡就係秀德讀PN.  秀德係一個好學校,老師好照顧小朋友。如果,你比較注重學校語境,咁 ...
唔該晒你嘅意見!我都覺得秀德係happy school同注重discipline 培養嘅幼稚園!咁PN要著校服的嗎?每天返學時間係點?有校巴嗎?係咪真係一星期得20分鐘英文?thanks and sorry for so many questions!!

I want to know too. I am joining ST's playgroup and find their teachers very very caring. It is also disciplined and teach children to say thank-you all the time, queue up, sit properly before hearing their names etc. All my kids in the playgroup are very well-behaved. I am so amazed!

秀德有7日嘅適應期,每日上一個鐘,由父母或照顧者一人陪上。之後就要自己上,如果小朋友喊,老師會安撫佢地,有時會抱住喊嘅小朋友上堂一陣。老師每星期都會打電話比家長同父母溝通小朋友上堂嘅情況。英文堂就好似一星期一堂。

PN唔使著校服,但有條圍裙仔;有校車。

引用:秀德有7日嘅適應期,每日上一個鐘,由父母

原帖由 JK427 於 15-04-23 發表
秀德有7日嘅適應期,每日上一個鐘,由父母或照顧者一人陪上。之後就要自己上,如果小朋友喊,老師會安撫佢 ...
唔該晒妳詳盡嘅資料!

回覆:pushar 的帖子

Did u apply ST's PN class?

I applied. Next week interview. He is small b so I think a happy school and caring teachers is important for a 2 year old instead of having language environment.
‹ 上一主題|下一主題