用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 媽媽們, 青衣學之園pn是否直升k1呢?
go

媽媽們, 青衣學之園pn是否直升k1呢? [複製鏈接]

青衣學之園pn是否直升k1呢?

0    0    0    0

回覆:媽媽們, 青衣學之園pn是否直升k1呢?

所有LH都係pn直升K1

Yes correct.  That's why difficult to enter if you not apply during PN

回覆:luiluinei 的帖子

Thanks both... 我女於太子明慧讀pn, 8月上k1, 若轉學之園,便重讀pn, 所以矛盾中,轉或留?她是2012/12 月,小龍B,是否留低,再考k1, 寕願repeat k1?

回覆:luiluinei 的帖子

因為擔心pn學不了什麼……

回覆:htbb 的帖子

多口問句:ー

1) 點解而家已讀緊明慧PN,你又報2015/16學之園PN嘅?

2)  其實你想阿囡做大定做細先??

因為我個人覺得…你仲未唸掂做大仔定細仔,所有問題都好難解答!!

加油啊!!

引用:Thanks+both...+我女於太子明慧讀pn,+8月上

原帖由 htbb 於 15-04-22 發表
Thanks both... 我女於太子明慧讀pn, 8月上k1, 若轉學之園,便重讀pn, 所以矛盾中,轉或留?她是2012/12 月 ...
如果你不介意重讀N班,當然轉去LH重讀N班,然後直升K1比較好。

我都有樓主的問題,而家讀緊PN, 九月尾龍B, 但有LH PN offer.  最後決定repeat LH PN

引用:我都有樓主的問題,而家讀緊PN,+九月尾龍B,

原帖由 Peonygirl 於 15-04-23 發表
我都有樓主的問題,而家讀緊PN, 九月尾龍B, 但有LH PN offer.  最後決定repeat LH PN ...
我諗都會repeat pn喇!

引用:Quote:原帖由+Peonygirl+於+15-04-23+發表

原帖由 htbb 於 15-04-23 發表
我諗都會repeat pn喇!
如果你又念住今年會考龍校,咁明年又有可能轉校哦!小朋友轉來轉去會唔會太辛苦?

其實我覺得唔係明慧定LH o既問題, 龍年細B唔駛多心, 一定寧願REPEAT一年埋蛇B堆啦, (唔係話叻唔叻o既問題), 但你幫佢一生eliminate左好多競爭係事實, 諗下佢之後要考小學, 中學, 大學, 出o黎搵工...  

回覆:shevachevy 的帖子

Agree! I made my decision la

‹ 上一主題|下一主題