用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘 Think
go

九龍塘 Think [複製鏈接]

大家對呢間學校點睇? 通常見大家講think 都只係講藍田同美孚campus, 咁九龍塘campus有冇小朋友讀緊家長可以share下? thanks!
   0    0    0    0

回覆:Kiwill710 的帖子

Push for more sharing

Anyone can share??

回覆:Kiwill710 的帖子

學校話校車full左,但係點解冇么人係哩度。

引用:學校話校車full左,但係點解冇么人係哩度。

原帖由 aninie 於 15-04-23 發表
學校話校車full左,但係點解冇么人係哩度。
校車full左!?!邊度睇到? 唔知我果架有無full。。

回覆:Yccwong 的帖子

我遲咗復。

囡囡今年n班。老師跟得好貼,囡囡番學好開心,經常係屋企唱學校教既歌,有廣東話,英文,普通話。囡囡回家亦會講關於同學和老師既事,感覺師生關係良好。
親子家課不多,但足以令家長知道小朋友在學甚麼。
比較多主題活動,令囡囡眼界擴闊不少。

回覆:isobelkaka 的帖子

Happy to hear 親子家課不多

但聽聞親子戶外活動多,對嗎?
大家都決定了Kln think 嗎?

回覆:roni518 的帖子

yes here

回覆 isobelkaka 的帖子

thanks for sharing! 想問你囡囡一班有多小人?  

回覆:九龍塘 Think

My daughter will start n class in Think too . But I was informed that no school bus can be arranged. What can I do ?

下年校巴路線比今年少。有d線直情cut左。
今年原本我想囡囡放學去婆婆度,點知校巴full左,學校會比另一間和學校無關既校巴公司電話我,叫我自己安排,最後我無打去,因好似評語唔多好,最後我麻煩婆婆過黎照顧。
我曾經聽過有其他家長都因學校校車Full, 辦事處都係比個電話號碼等家長自己安排。咁細個人仔,係學校校巴我先無咁擔心。
我無自己搵校巴既經驗,sorry, 比唔到資料你。
你囡囡係工人姐姐照顧,考慮下有無其他親人可幫手接送?

囡囡開學得7,8個同學
到而家成11個
我覺得佢個班d同學偏細,好幾個係之後夠兩歲先番學
親子家課好簡單,我見我朋友做埋d手工都唔簡單
Outing? 好多時係學校時間老師帶出去,n班少d, 因為仲細。
睇通告見到大d既小朋友會多d,而且活動都配合教學主題
另外,學校比較少要家長義工,我想這些安排對於雙職父母比較適合。

回覆:kiming 的帖子

Where do u live? Can we form ourselves?

引用:囡囡開學得7,8個同學到而家成11個我覺得佢

原帖由 isobelkaka 於 15-04-25 發表
囡囡開學得7,8個同學
到而家成11個
我覺得佢個班d同學偏細,好幾個係之後夠兩歲先番學
請問 你囡囡鐘意返學嗎?老師跟得貼嗎?

引用:囡囡今年n班。老師跟得好貼,囡囡番學好開

原帖由 isobelkaka 於 15-04-24 發表
囡囡今年n班。老師跟得好貼,囡囡番學好開心,經常係屋企唱學校教既歌,有廣東話,英文,普通話。囡囡回家 ...
請問你會繼續留係think讀k嗎?還是會轉第二間讀k?

下年係度升班。老師跟得好貼。中文老師和net都很親切。
囡囡喜歡番學,回家會講學校的人和事。

回覆:isobelkaka 的帖子

大家是否都會讀KLT THINK NOW?

‹ 上一主題|下一主題