用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有沒有暑假全英文英文班半日
樓主: nil
go

有沒有暑假全英文英文班半日 [複製鏈接]

Re: 有沒有暑假全英文英文班半日

Dear Charlotte mom,

I would like to join Starters summer course for my 3.8yrs kid, can you tell me if yr girl has any difficulties to communicate with teachers, cause my boy study in normal Kindergarten mainly speak Cantonese.  

Thanks

醒目開學勳章 王國長老

我個女都係讀傳統中文幼稚園, 不過平時佢都有補英文, 同埋屋企有菲傭, 聽佢就一定ok, 係成日唔肯去講(平時佢去d全英文playgroup, 都無complain話唔明架)
starters好堅持小朋友返學一定要講英文, 我個女舊年去summer programme, 有個同班同學仔, 二個成日講廣東話, 結果夾硬俾老師分左去唔同組(羞呀, 哈哈哈)

其實starters雖然一個term4週, 一個term3週, 不過佢話minimum 可以join2週, 我就唸住七月join後二個week, 八月join3個week喇

到時睇下見唔見你?

Any good half day eng courses in Kln side

暑假報種子學院 , 兩位一齊報名(一個月$2160),有沒有想報名,請回覆我,因為我想報名。

CHERRY

種子學院

地址︰九龍太子大埔道18號中國聯合銀行大廈 6 樓
電話︰2331 3877   
傳真︰2398 9834
網址︰http://www.happyseeds.ca

我同囝囝報左耀中summer course, 因他已K3, 所以我幫佢報左個English for k3, 每天返2個鐘, $2800 for 2 weeks. 而家join(before 9/6)重有$100減. 有興趣可到耀中個web睇睇, 重有其他half day course.

HI NIL
我有興趣,我囝囝係SEED學開PHONIC,但黃小姐話唔係一個月,係10日,一日3小時,6月15日之前報名,2人同報,有30%LESS,即係HK$2160。o甘你報唔報,我仲搵緊其他更平更抵D english summer course,但如果搵唔到,都會去報SEED,你甲到其他媽咪嗎??可以一齊報喎!(因我已經好遲搵,多數搵唔其他啦。)
catcatmom
nil 寫道:
暑假報種子學院 , 兩位一齊報名(一個月$2160),有沒有想報名,請回覆我,因為我想報名。

CHERRY

種子學院

地址︰九龍太子大埔道18號中國聯合銀行大廈 6 樓
電話︰2331 3877   
傳真︰2398 9834
網址︰http://www.happyseeds.ca

catcatmom
如果你有資料通知我,我考慮暑怎樣安排

cherry
------------------------------------------------------
HI NIL
我有興趣,我囝囝係SEED學開PHONIC,但黃小姐話唔係一個月,係10日,一日3小時,6月15日之前報名,2人同報,有30%LESS,即係HK$2160。o甘你報唔報,我仲搵緊其他更平更抵D english summer course,但如果搵唔到,都會去報SEED,你甲到其他媽咪嗎??可以一齊報喎!(因我已經好遲搵,多數搵唔其他啦。)

我星期日才為我的兩個囝囝在銅鑼灣新華書城報了,又是十日每日三小時,有兩日外出活動都幾好。我報兩個每個是$2280,佢地電話系2834 6633。  

Hi

Any half day summer course near Fortress Hill ?  My daughter is 3yrs old, she can only speak English and a little chinese.  

Twinstar
‹ 上一主題|下一主題