用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 日本語 及 西班牙語有沒有好介紹?
go

日本語 及 西班牙語有沒有好介紹?

如題...!

回覆:日本語 及 西班牙語有沒有好介紹

駅前幾好、at least native Japanese teacher

回覆:日本語 及 西班牙語有沒有好介紹

for幾歲?

回覆:日本語 及 西班牙語有沒有好介紹?

我去過駅前試堂,老師好nice
試完無join, 因為我自己整類似教材自己教女女。

引用:我去過駅前試堂,老師好nice 試完無join,+

原帖由 bubu7123 於 15-06-08 發表
我去過駅前試堂,老師好nice
試完無join, 因為我自己整類似教材自己教女女。

...
Agree 驛前,女女讀左大半年,有興趣,而且口音好準。

謝謝回覆!

引用:謝謝回覆!

原帖由 iyct 於 15-06-09 發表
謝謝回覆!
YALC 耀中

引用:Quote:原帖由+bubu7123+於+15-06-08+發表我

原帖由 Wonderlady 於 15-06-09 發表
Agree 驛前,女女讀左大半年,有興趣,而且口音好準。
駅前的確唔錯,老師是日本人,口音好準。
但我覺得地點遠,只有太子同灣仔,而我住新界,加上自己識日文,一向有時會同小朋友在家講日文,所以先決定唔報上堂。

引用:Quote:原帖由+Wonderlady+於+15-06-09+發表

原帖由 bubu7123 於 15-06-09 發表
駅前的確唔錯,老師是日本人,口音好準。
但我覺得地點遠,只有太子同灣仔,而我住新界,加上自己識日文, ...
你本身識日文就更事半功倍,我學過下,咁有時同佢玩下,講下日文,佢竟然講第二個音,我嚇左一跳,再聽返,係佢啱,我自已一直讀錯。所以三歲語言黃金期,我信。

回覆:bubu7123 的帖子

這個Summer 我個仔都報了Ekimae

引用:這個Summer+我個仔都報了Ekimae +

原帖由 hahatao711 於 15-06-13 發表
這個Summer 我個仔都報了Ekimae
不過唔上了小學仲可唔可以學,怕功課多。其實大家有冇話學到什麼程度才停,始終語言係要不斷浸淫才好。

成日被男家親戚問,做乜學日文,學好英文先啦,之類之類說話。

回覆:Wonderlady 的帖子

視乎小朋友的興趣,他喜歡上就繼續上,其實語言多學真的無壞,當然要攪掂中英文先。