用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中學要求學一項樂器應付音樂考試, 哪種樂器較易學? ...
go

中學要求學一項樂器應付音樂考試, 哪種樂器較易學? [複製鏈接]

囝囝小學沒有學樂器, 但升中後要學一項樂器, 請教各位哪些樂器較易學?

0    0    0    0

回覆:中學要求學一項樂器應付音樂考試, 哪種樂器較易學?

囗琴

牧童笛

回覆:中學要求學一項樂器應付音樂考試, 哪種樂器較易學?

結他,都易上手,我女好唔鍾意樂器,但中一時又係話要學一樣,唔情願之下喺丫烏兩舊水買咗個結他應付咗中一考試,之後我女真係無興趣再學,中二起老師也不再提,中四就送咗比朋友了

囝囝最有興趣的, 就是最易學的. 同他去樂噐哺看看戓聽聽音樂會比他參考

Ukulele 夏威夷小結他 最最易學, 我女佢小六暑假有學暑期班,之後無再學。
為應付學校既一藝,佢上網再自學應付考試都好快上手,比結他仲易學,而且小結他細細件帶出街都好方便。
你或許擁有無限的財富You may have tangible wealth untold 一箱箱的珠寶與一櫃櫃黃金Caskets of jewels and coffers of gold 但你永遠不會比我富有----Richer than I you can never be 我有一位讀書給我聽的媽媽I had a mother who read to me
by美國詩人 Strickland Gillian [朗讀的媽媽]

803Joa 發表於 15-4-22 13:32
囗琴
我都覺得如果無興趣,囗琴係唔錯既選擇。
‹ 上一主題|下一主題