用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 上康維記 playgroup
樓主: sammypsng
go

上康維記 playgroup [複製鏈接]

引用:確實我個係大B,+而且我地班大部分係上年嘅

原帖由 2pmshow 於 15-04-23 發表
確實我個係大B, 而且我地班大部分係上年嘅細龍B, 好多好學校都無offer, 最後求其找啲pn讀,下午再來上兩個 ...
係呀,我囡囡咪係12月細龍B,本來有pn 收左插班,我都堅持博一博俾佢返pg 博佢有higher chance 入k1, 結果 k1 on waiting list, 之後再 apply pn 就收左。我自已都驚足成年架。如果今次pn 唔收,我估我出年會幫囡囡再 apply k1.. 真係好累

回覆:上康維記 playgroup

另外,以我所之我囡囡果班9個小朋友,有3個入到K1,其餘只有一個冇pn offer (因為 join 左唔係太耐)。而聽返另一個 mama 佢由8個月上到而家2歳,都只係on waiting list . 我覺得係睇彩數

引用:Quote:rolandmcdon+發表於+15-4-23+10:21+

原帖由 Jmachi 於 15-04-23 發表
I think is on a rolling basis (i.e. who ever enroll first will have the piority). The case you ment ...
B未滿8個月個D未有得上住,之後報名但已足8個月個D可以入先,所以大B有著數(?!),因為個班full左都未論到細B。有位時可能都要過12個月..但到左12個月時又自然有12-18個月嘅queue,咁即係又要等?

我仔仔4個月大時幫佢apply, 到宜家就17個幾月都毫無消息,已取放棄態度了

回覆:rolandmcdon 的帖子

很有可能.所以當我個b幾日大已經報12-18個月class. 但到現在20個月都未有位. 所以我個b,邊讀其他playgroup, 邊等!

讀artsplus吧! 我班8個b,7個入到victoria PN. 不過都係一班班. no guarantee!

回覆:Jmachi 的帖子

我係相反喎,art plus 由8個月開始排到依家2嵗幾都未有, 反而Vic PG 就20個月到有位, 可能之前天后地點方便,依家黃竹坑就唔知

其實真係好難捉路。
想請問上康另外嗰間康怡中英文 play class 讀唔讀得過?

今日終於等到期待已久嘅電話,下星期開始返

我都係呢2日收到維記電話,你返咩時間呀?

引用:我都係呢2日收到維記電話,你返咩時間呀? +

原帖由 winglau82 於 15-08-07 發表
我都係呢2日收到維記電話,你返咩時間呀?
請問你小朋友幾大時報名?

引用:Quote:原帖由+winglau82+於+15-08-07+發表

原帖由 HauMiranda 於 15-08-07 發表
請問你小朋友幾大時報名?
都好耐之前啦,我諗我都等咗半年至9個月左右

引用:Quote:原帖由+HauMiranda+於+15-08-07+發表

原帖由 winglau82 於 15-08-07 發表
都好耐之前啦,我諗我都等咗半年至9個月左右
謝謝你!我喺我個女滿月後交表,申請8個月班,希望等到啦!以前我仔四個月交表,兩歲終於排到,但已經係兩歲班,嗰時已經番緊PN, 所以最後上左幾個月已經quit.

回覆 winglau82 的帖子

上午8:30-10:30

回覆:sammypsng 的帖子

我都係呢個時間,返二四六,你呢?

回覆:winglau82 的帖子

今日第一日返學,走嗰陣完全無的士喎,地點有D吊腳

引用:今日第一日返學,走嗰陣完全無的士喎,地點

原帖由 Cocoyymama 於 15-08-13 發表
今日第一日返學,走嗰陣完全無的士喎,地點有D吊腳
等一陣好快有的士,仲有小巴落北角

引用:今日終於等到期待已久嘅電話,下星期開始返

原帖由 sammypsng 於 15-08-06 發表
今日終於等到期待已久嘅電話,下星期開始返
電話什麼字頭?

引用:Quote:原帖由+Cocoyymama+於+15-08-13+發表

原帖由 Milky0083 於 15-08-13 發表
等一陣好快有的士,仲有小巴落北角
Thank you !

電話什麼字頭?Thanks!

回覆 ac320 的帖子

2513 1208
‹ 上一主題|下一主題